Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024 18:45

Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας: Διαφωνεί με τη μεταφορά της εμποροπανήγυρης

Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας: Διαφωνεί με τη μεταφορά της εμποροπανήγυρης

Την αντίθεσή του εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας στη μεταφορά της εμποροπανήγυρης στην περιοχή της ΠΕ 3 στο παραλιακό μέτωπο.

Μάλιστα με ανακοίνωσή του αφήνει αιχμές προς το Τοπικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας και τη Δημοτική Επιτροπή, που δεν κάλεσαν τον σύλλογο σε διαβουλεύσεις, σημειώνοντας πως η αγνόηση θεσμικών φορέων είναι κατακριτέα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου, που συνεδρίασε έκτακτα για αυτό το θέμα, αναφέρει: «Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1/7, εκφράζει ομόφωνα τον προβληματισμό, την ανησυχία του και την αντίθεσή του, σχετικά με την προτεινόμενη μεταφορά της εμποροπανήγυρης της Κυπαρισσίας στην περιοχή ΠΕ3, η οποία βρίσκεται σε στάδιο ανάπλασης και αναμόρφωσης.

Η περιοχή αυτή, λόγω των συνεχιζόμενων έργων, βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης. Η μεταφορά της εμποροπανήγυρης εκεί, η οποία διεξάγεται χρονικά πριν την ολοκλήρωση της τουριστικής περιόδου, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την τουριστική και εν γένει την ανάπτυξη της εν λόγω περιοχής, υποβαθμίζοντας παράλληλα την ποιότητα της εμποροπανήγυρης και ίσως οδηγώντας ακόμα και στη διάλυσή της. Προτείνουμε να εξεταστούν εναλλακτικές τοποθεσίες πλησίον της εκκλησίας της Ευαγγελιστρίας, για τη διεξαγωγή της πανήγυρης.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι για μια τόσο σημαντική απόφαση, που επηρεάζει ιστορικά δεδομένα της πόλης μας, ο σύλλογός μας θα έπρεπε να έχει προσκληθεί σε διαβουλεύσεις από το Τοπικό Συμβούλιο της Κυπαρισσίας και τη Δημοτική Επιτροπή. Ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων είναι ζωτικής σημασίας για τη λήψη σωστών αποφάσεων και η αγνόηση θεσμικών φορέων είναι κατακριτέα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα συμφέροντα των μελών του και την ανάπτυξη της πόλης μας, παραμένοντας πιστός στην παράδοση και την ιστορία της».

Κ.Μπ.