Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2014 07:22

Κοριτσάκι το πρώτο μωρό στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την

Ενα κοριτσάκι 3 κιλών είναι το πρώτο παιδί που γεννήθηκε στη Μεσσηνία το 2014, μόλις 5 λεπτά μετά την αλλαγή του χρόνου, στο "Μεσσήνιον Θεραπευτήριο - Λητώ ΟΕ". Το κοριτσάκι της Κατερίνας Ψυρρή και του Δημήτρη Κουκούτση  αν δεν είναι το πρώτο παιδί που γεννήθηκε στην Ελλάδα το 2014 είναι σίγουρα από τα πρώτα μωρά που γεννήθηκαν στη χώρα μας το νέο έτος.Το πρώτο μωρό στη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας γεννήθηκε λίγες ώρες μετά και συγκεκριμένα στις 4.50 το πρωί. Είναι ένα αγοράκι το οποίο ζυγίζει 3,250 κιλά και είναι το δεύτερο παιδί της οικογένειας. 

Και το πρώτο μωρό που γεννήθηκε με το νέο έτος είναι το δεύτερο παιδί της οικογένειας της Κατερίνας Ψυρρή και του Δημήτρη Κουκούτση, ενώ ο πρώτος άνθρωπος από την οικογένεια που πήρε στα χέρια του τη μικρή ήταν η αδερφή της Ελεάννα, που περίμενε υπομονετικά πότε θα γεννήσει η μαμά της. Οσο για τη χαρά και τον ενθουσιασμό που έφερε το μωρό την ώρα του τοκετού, ήταν παραπάνω από... έκδηλη. "Ολοι εύχονταν χρόνια πολλά, καλή χρονιά και εγώ ήθελα να τελειώνει ο τοκετός για να κρατήσω το μωρό", είπε στην "Ε" η μητέρα. Το μωρό γεννήθηκε με τη βοήθεια του γυναικολόγου - μαιευτήρα Δημήτρη Τζαμουράνη και παρούσες στον τοκετό ήταν οι νοσηλεύτριες Χρύσα Βογιατζή και Κωνσταντίνα Βρακά. Η γέννηση έγινε με φυσιολογικό τοκετό και η Κατερίνα Ψυρρή, όπως η ίδια είπε, είχε ένα σχετικά εύκολο τοκετό αφού το κοριτσάκι της ήταν το δεύτερο και είχε ήδη ζήσει την εμπειρία μιας γέννας. Ο πατέρας του μωρού Δημήτρης Κουκούτσης ευχήθηκε χρόνια πολλά, ευτυχία και "να είναι καλότυχα όλα τα παιδάκια του κόσμου". Τόσο ο ίδιος, όσο και η γυναίκα του ευχαρίστησαν το γιατρό Δημήτρη Τζαμουράνη και το προσωπικό της κλινικής, καθώς και την παιδίατρο κ. Μπιλάλη, για την υποστήριξη και τη συμπαράστασή τους πριν και μετά τη γέννα της δεύτερης κόρης τους. 

Το πρώτο αγοράκι στη Μεσσηνία γεννήθηκε στη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, στις 4.50 το πρωί της Πρωτοχρονιάς και ζυγίζει 3,250 κιλά. Και ο μικρός γιος της Koci Bajame από την Αλβανία, είναι το δεύτερο παιδί της οικογένειας, αφού είχε προηγηθεί πριν 4 χρόνια η άφιξη μιας κόρης. Το μωρό γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό με τη βοήθεια  της γυναικολόγου, επιμελήτριας Α΄ της Μαιευτικής Κλινικής, Ελένης Πλυτά. Παρούσες στον τοκετό ήταν και η ειδικευόμενη γιατρός Ακριβή Κανελλοπούλου, η μαία Αναστασία Μελέντη και η νοσηλεύτρια Βούλα Λέκκα. Η μητέρα μιλώντας στην "Ε" είπε ότι περίμενε με μεγάλη ανυπομονησία τον ερχομό του γιου της και είναι πολύ χαρούμενη που τον κρατά στην αγκαλιά της. Ευχήθηκε πάνω απ' όλα υγεία, όλα τα καλά του κόσμου στις μαμάδες και τα μωρά τους και καλή χρονιά για όλους.

Ν.Κ.