Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 18:10

Καλαμάτα: Διαμαρτυρία κατοίκων για κρούσματα παραβατικότητας στο οικόπεδο-πάρκινγκ πλησίον της Ναυαρίνου

Καλαμάτα: Διαμαρτυρία κατοίκων για κρούσματα παραβατικότητας στο οικόπεδο-πάρκινγκ πλησίον της Ναυαρίνου

Σε γκέτο παραβατικότητας έχει μετατραπεί σύμφωνα με αναγνώστες της “Ε” το μεγάλο οικόπεδο-πάρκινγκ μεταξύ των οδών Παπανικολή - Κορώνης και Λεωνίδου, πλησίον της Ναυαρίνου.

Όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής που διαμένουν σε πολυκατοικίες και έχουν καθαρή εικόνα του σημείου, ο ελλιπέστατος φωτισμός και η ερημιά που επικρατεί με εξαίρεση το καλοκαίρι αποτελούν ιδανικές συνθήκες για διακίνηση ναρκωτικών, με τα κρεμασμένα παπούτσια από τα καλώδια της ΔΕΗ να αποτελούν σύμφωνα με τους ίδιους την ένδειξη για την πράξη αυτή.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους κατοίκους, κατά καιρούς έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της πορνείας σε προχωρημένες ώρες, ενώ σαν… κερασάκι στην τούρτα ήρθε η πρόσφατη παραβίαση αυτοκινήτου από άγνωστους, καθώς ο χώρος κατακλύζεται κατά τη διάρκεια της θερινής σεζόν από Ι.Χ. και άλλα οχήματα, αποτελώντας έναν άτυπο μεγάλο χώρο στάθμευσης. Όπως επισημάνθηκε από τους κατοίκους, αυτό που ζητούν είναι να ενισχυθεί ο φωτισμός με στύλους που φέρουν αυτόνομα φωτοβολταϊκά φωτιστικά led, όπως έγινε το περασμένο διάστημα στο πάρκινγκ στην οδό Ναυαρίνου, κοντά στην Καρακούση, έτσι ώστε να λειτουργούν αποτρεπτικά για τα παραβατικά άτομα αλλά και για να νιώθουν περισσότερο ασφαλείς ντόπιοι και επισκέπτες όταν σταθμεύουν στο χώρο.

Σε ερώτηση της “Ε” προς τον Αντιδήμαρχο Συντήρησης Υποδομών Ανδρέα Καραγιάννη για το αν μπορούν να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις, ο ίδιος υπενθύμισε πως πρόκειται για ιδιόκτητο οικόπεδο, το οποίο έχει παραχωρηθεί άτυπα ώστε να προκύπτουν εξτρά θέσεις στάθμευσης, έως ότου ανεγερθεί κτήριο. Για το ενδεχόμενο τοποθέτησης φωτισμού ο κ. Καραγιάννης πρόσθεσε πως λόγω του γεγονότος πως προβλέπονται να ανοίξουν κάποιοι νέοι δρόμοι στην περιοχή, οι στύλοι που μπορεί να μπουν ενδέχεται στη συνέχεια να πρέπει να απομακρυνθούν, τονίζοντας πως πρέπει να προκύψει αρχικά η σχετική μελέτη για την όποια παρέμβαση. Ο ίδιος, ενημέρωσε πως στο διανοιγμένο κομμάτι που οδηγεί προς την οδό Παπανικολάου αναμένεται να πέσει άσφαλτος, καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι παρέμεινε χωματόδρομος.

Τ.Αν.