Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 12:29

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας: Το Παράρτημα Τριφυλίας στο φεστιβάλ του Αγρίλη

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας: Το Παράρτημα Τριφυλίας στο φεστιβάλ του Αγρίλη

 

Στο Εικαστικό Φεστιβάλ "The Pleasant effect: An Annual Marathon of Live & Visual Acts" στο Κάστρο των Παραμυθιών στον Αγρίλη, θα συμμετάσχει αύριο Παρασκευή 12/7, το Παράρτημα Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον οργανισμό «Greece in USA» σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο Φιλιατρών «Ο Πυρσός», ενώ συντονίστρια του φεστιβάλ είναι η εικαστικός Σωζίτα Γκουντούνα, η οποία κατάγεται από την Τριφυλία.

Συγκεκριμένα, το Παράρτημα θα παρουσιάσει το διαδραστικό παιχνίδι "The Place of the King is for Everyone" και προσκαλεί τα παιδιά και τους γονείς τους να συμμετάσχουν στο ομαδικό παιχνίδι «Τζαμί». Σύμφωνα με την εικαστικό Μαριλένα Αλιγιζάκη, εμπνεύστρια και συντονίστρια της συγκεκριμένης δράσης: "Mε αφορμή την έκθεση The Pleasant Effect, παίζουμε ξανά παιχνίδια που έχουν εξαφανιστεί και είναι συνυφασμένα με την έννοια του δημόσιου χώρου και την παιδική ηλικία. Ως αναφορά εδώ χρησιμοποιείται το παιχνίδι Τζαμί ως μια καλλιτεχνική διαδικασία προσθέτοντας τη μη παραγωγική ιδιότητα του στην τέχνη. Το καλλιτεχνικό έργο The Place of the King is for Everyone αντιμετωπίζεται ως ένα αντι-έργο, μη παραγωγικό δηλαδή έργο, που όμως μέσα από την ίδια τη διαδικασία του παιχνιδιού σχολιάζει τον υπάρχοντα δημόσιο-κοινόχρηστο χώρο που φαίνεται να έχει αλλάξει άρδην τις τελευταίες δεκαετίες, εξαιτίας των κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών συνθηκών". Οι οδηγίες του παιχνιδιού θα δοθούν την ίδια μέρα στους συμμετέχοντες. Το ωράριο λειτουργίας του Παραρτήματος είναι 9 π.μ. - 11:30 π.μ.