Κυριακή, 28 Ιουλίου 2024 08:10

Κρούσμα πανώλης στην ορεινή Κορινθία: Τα μέτρα που λήφθηκαν για τον περιορισμό της μόλυνσης των ζώων

Κρούσμα πανώλης στην ορεινή Κορινθία: Τα μέτρα που λήφθηκαν για τον περιορισμό της μόλυνσης των ζώων

Για την αντιμετώπιση του κρούσματος πανώλης σε αιγοπρόβατο στην ορεινή Κορινθία και την αντιμετώπισή του συνεδρίασαν υπό τον γ.γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Στρατάκο στο κτήριο της Περιφερειακής ενότητας Κορινθίας.

Σύμφωνα με τον Γενικό γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ Γιώργο Στρατάκο, μετά τη συνεδρίαση, λήφθηκε η απόφαση να θανατωθεί το σύνολο των ζώων της μονάδας όπου υπήρξε το κρούσμα πανώλης, στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η υγειονομική ταφή και τέλος απολύμανση και κλείσιμο της μονάδας για όσο χρειαστεί.

Όπως μεταδίδει το Korinthostv, η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Περιφερειακής ενότητας Κορινθίας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Γ. Στρατάκου, με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Πτωχού, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας κ. Αναστασίου Γκιολή, του Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου αρμόδιο για θέματα Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Σπύρου Ζαχαριά, του Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Σωτήρη Μουρίκη και Δημάρχων της Κορινθίας.