Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024 09:27

Κοινό μέτωπο για το Πύργος - Τσακώνα από τους Εμπορικούς Συλλόγους Μεσσηνίας και Ηλείας

Κοινό μέτωπο για το Πύργος - Τσακώνα από τους Εμπορικούς Συλλόγους Μεσσηνίας και Ηλείας

«Τέλος η ανοχή: Απαιτούμε άμεσα την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα» τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι Εμπορικοί Σύλλογοι Μεσσηνίας και Ηλείας, που έχουν συγκροτήσει κοινό μέτωπο διεκδίκησης.

Αναλυτικά αναφέρουν: «Η πρόσφατη τραγωδία στην Ελαία Μεσσηνίας, όπου τέσσερις άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά, ήταν το τελευταίο ανυπόφορο καμπανάκι για τη συνεχιζόμενη αδιαφορία και καθυστέρηση στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα.
Για πάρα πολλά χρόνια, οι κάτοικοι της Ηλείας και της Μεσσηνίας ακούμε υποσχέσεις και βλέπουμε να αναβάλλεται συνεχώς ένα έργο, που θα μπορούσε να σώσει ζωές και να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής μας. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί και η ανοχή μας έχει φτάσει στο τέλος της.
Χορτάσαμε υποσχέσεις και αναβολές. Κάθε νέα τραγωδία, όπως αυτή που βύθισε στο πένθος τις οικογένειες των θυμάτων της Ελαίας, δεν είναι παρά ένα ακόμη δείγμα της αδιαφορίας και της ανικανότητας των αρμόδιων αρχών να προστατεύσουν τους πολίτες και να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους.
Απαιτούμε άμεσα την έναρξη της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα. Το έργο αυτό δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη και δικαίωμα. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Δεν ανεχόμαστε πλέον άλλες καθυστερήσεις. Το αίτημά μας είναι ξεκάθαρο και αδιαπραγμάτευτο: Τέλος στην αδιαφορία, άμεση δράση τώρα!
Η αναβολή αυτού του έργου έχει κοστίσει ζωές και έχει υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής στην περιοχή μας. Η ανάγκη για τον αυτοκινητόδρομο είναι επιτακτική και αδιαπραγμάτευτη. Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση του έργου που έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα για δεκαετίες. Η ασφάλεια και η ζωή των πολιτών δεν είναι υπό διαπραγμάτευση.
Με σεβασμό στις οικογένειες των θυμάτων,
Μέτωπο Διεκδίκησης Κατασκευής Αυτοκινητόδρομου Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα. Εμπορικός Σύλλογος Πύργου. Εμπορικός Σύλλογος Κρεστένων. Εμπορικός Σύλλογος Ζαχάρως. Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας. Ένωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας. Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης. Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών. Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας. Σύλλογος Επαγγελματιών Κορώνης. Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας».

Κ.Μπ.