Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2024 14:15

Λαϊκή δημόσια συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο Σιδηρόκαστρο

Λαϊκή δημόσια συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο Σιδηρόκαστρο

Λαϊκή δημόσια συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας με τη συμμετοχή πολλών κατοίκων του χωριού. Στην πρώτη αυτή λαϊκή συνέλευση συζήτησαν τα προβλήματα του χωριού τους και κατέληξαν σε ομόφωνα ψήφισμα, το οποίο παρέδωσαν προχθές στο Δήμο Τριφυλίας.

Στο ψήφισμα αυτό αναφέρεται: «Σε δημόσια συγκέντρωση ήρθαν οι κάτοικοι τη Δευτέρα 12 Αυγούστου και ώρα 20.15 μετά από πρόσκληση του προέδρου Αθαν. Κυριαζή με παρόντα 98 άτομα βάσει της σχετικής κατάστασης ονομάτων που υπάρχει στα πρακτικά. Πρόεδρος της συνέλευσης εκλέχθηκε διά βοής ο Γεώργιος Κασίμης και γραμματέας η κ. Πανουσοπούλου Δώρα. Παρόντες και οι τρεις σύλλογοι 1) Σύνδεσμος Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας διά της προέδρου Λιακάκη Μαρίας, 2) Σύλλογος Γυναικών "Εστία" διά της προέδρου Πανουσοπούλου Δώρας, 3) Εξωραϊστικός Λαογραφικός Σύλλογος "Δημοσθένης Κάκκαβας" διά του γεν. γραμματέα Κακκάση Κανέλλου. Στην αρχή της συζήτησης τον λόγο είχε ο πρόεδρος της κοινότητας, που παρουσίασε και τοποθετήθηκε σχετικά με την πορεία της κοινότητας και τις σχετικές ενέργειες που έχουν γίνει. Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι κάτοικοι, που τοποθετήθηκαν σε προβλήματα, σκέψεις και προτάσεις για την ομαλή και αποδοτική πορεία της κοινότητας.

Στο τέλος η συνέλευση κατέληξε ομόφωνα στο εξής ψήφισμα, που θα σταλεί στον δήμο με τρία κορυφαία ζητήματα.

1. Να παραχωρηθεί από τον δήμο η κλειστή αίθουσα του τέως Δημαρχείου, η οποία θα συμβάλει στην πολιτιστική προσφορά, χρήση από τη νεολαία για απασχόλησή τους όπως σκάκι - βιβλιοθήκη, παρακολούθηση εκπαιδευτικών ταινιών και φυσικά τη διοργάνωση εκδηλώσεων - συγκεντρώσεων - εκθέσεων και κάθε τι που θα συμβλει στην καλή και αποδοτική ανάπτυξη της κοινότητάς μας. Θα παραμείνει το υπόλοιπο μισό κτήριο για χρήση από τον δήμο, όπου υπάρχουν ντουλάπες, γραφεία για κάθε γραμματειακή χρήση και τοποθέτηση αρχείων. Η διαμόρφωση της αίθουσας και αντικατάσταση σάπιας πόρτας θα γίνει με συνδρομή όλων των κατοίκων και δωρεά του Βένου Κάκκαβα.
2. Αντιμετώπιση της κατεστραμμένης κατά 80% εσωτερικής οδοποιίας.
3. Αντιμετώπιση της προβληματικής απροσπέλαστης αγροτικής οδοποιίας, που εν όψει της ελαιοκομικής περιόδου υπάρχει ήδη πρόβλημα των ελαιοπαραγωγών προσέγγισης των χωραφιών».
Το ψήφισμα παραδόθηκε στον δήμο από τους Κυριαζή Αθανάσιο πρόεδρο κοινότητας, Λιακάκη Μαρία πρόεδρο Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών, Χαραλαμποπούλου Αναστασία, Λιακάκη Ευσταθία, Θανασά Παναγιώτη, Γεωργακοπούλου Χαρά, Κασίμη Δημήτρη και Κασίμη Γεώργιο.
Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Με κυρίαρχο θέμα την παραχώρηση της αίθουσας του τέως Δημαρχείου στο Σιδηρόκαστρο που επίμονα αρνείται ο εντεταλμένος σύμβουλος Αυλώνος Γιάννης Φιλντίσης, παραδόθηκε στο γραφείο του δημάρχου το ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης που είχε καλέσει ο πρόεδρος, όπου 100 κάτοικοι και τρεις φορείς ομόφωνα αποφάσισαν για την αίθουσα για πολιτιστική χρήση και για τα προβλήματα στην εσωτερική και αγροτική οδοποιία. Το ψήφισμα παρέλαβε και έκανε διάλογο με τους κατοίκους ακούγοντας όλες τις πλευρές των θεμάτων ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Μπακούρος, που αναφέρθηκε θετικά στο δίκαιο αίτημα του προέδρου και κατ’ επέκταση των κατοίκων και θα εισηγηθεί το θέμα λεπτομερώς στον δήμαρχο για τις σχετικές αποφάσεις».

Κ.Μπ.