Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2024 08:01

Η νεολαία «αγκαλιάζει» το θερινό σινεμά της Καλαμάτας  

Η νεολαία «αγκαλιάζει» το θερινό σινεμά της Καλαμάτας   

 

Το «μάτι» στον θερινό κινηματογράφο της Καλαμάτας φαίνεται να «κλείνουν» οι νεότερες ηλικίες, κάτι που αποδείχτηκε για ένα ακόμα καλοκαίρι βάση των εισιτηρίων που κόπηκαν στις προβολές.

Ο χώρος στον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθµό άνοιξε τις πόρτες του για 7η συνεχόμενη χρονιά, προτείνοντας έναν πιο παραδοσιακό και αλλά και διαχρονικό τρόπο ψυχαγωγίας, ο οποίος εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών αποτελεί μια στάνταρ επιλογή στην πολιτιστική ατζέντα της πόλης. Μιλώντας στην «Ε» ο υπεύθυνος προγραμματισμού για το “Cine Center” Καλαµάτας Βασίλης Μουλάς ανέφερε πως η κίνηση μέχρι στιγμής κινείται στα ίδια σχετικά επίπεδα με πέρυσι, τονίζοντας πως κάποιες εμπορικές ταινίες πήγαν καλύτερα σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2023, με αποκορύφωμα την ταινία “Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2”. Εδώ και λίγο καιρό, η δεύτερη ταινία του εξαιρετικού «Inside Out» (2015) της Pixar κατέχει και επίσημα τον τίτλο της επικερδέστερης animation ταινίας όλων των εποχών, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στην Καλαμάτα βάση ενδιαφέροντος. «Ηταν, μια εμπορική ταινία, η οποία και να παιζόταν στον χειμερινό κινηματογράφο, θα είχε την ίδια επιτυχία, καθώς οι μικρές ηλικίες έχουν αποδείξει πόσο αγαπούν αυτού του είδους προβολές, με τους γονείς τους να μην τους χαλούν το χατίρι, συνοδεύοντας τα ώστε να τις απολαύσουν μαζί με τους φίλους» παρατήρησε, υπενθυμίζοντας πως για 17 συναπτά έτη ο κινηματογράφος στην Καλαμάτα αφορούσε μόνο τις χειμερινές αίθουσες, με τα τελευταία καλοκαίρια να έχει μεταπηδήσει και σε εξωτερικό χώρο. «Το σινεφιλικό κοινό της πόλης βασίζεται σε πιο νεαρές ηλικίες τα καλοκαίρια, ακολουθώντας οι μεγαλύτεροι οι οποίοι δεν είχαν παλιότερα τον θερινό κινηματογράφο στην καθημερινότητα τους, δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν δίνουν το παρών σε προβολές» πρόσθεσε, φέρνοντας ως παράδειγμα άλλα μέρη ή πόλεις μικρότερες από την Καλαμάτα που διέθεταν ανέκαθεν θερινό σινεμά, έχοντας κερδίσει σε μεγαλύτερο βαθμό θεατές όλων των ηλικιών. «Αξίζει να σημειωθεί πως σε άλλες πόλεις το νεανικό κοινό δεν έχει αγκαλιάσει τόσο το θερινό σινεμά όπως αυτό της Καλαμάτας» πρόσθεσε. Σε ότι έχει να κάνει με την ταινία “Deadpool & Wolverine” η οποία είχε μαρκαριστεί από τους σινεφίλ, ο ίδιος παρατήρησε πως μαγνήτισε τους φίλους της Marvel, προκαλώντας ανάμικτα σχόλια, ενώ όπως ήταν αναμενόμενο, το ενδιαφέρον κέντρισε και το “Εγώ, ο Απαισιότατος 4”, πριν τουλάχιστον την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών.

ME TO ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ JOKER 2

Σχετικά με τα δυνατά προσεχώς, ο ίδιος στάθηκε αρχικά στην πολυαναμενόμενη ταινία «Beetlejuice» του Τιμ Μπάρτον, με τα βλέμματα ωστόσο, να είναι ήδη στραμμένα στο «Joker 2», το οποίο θα κυκλοφορήσει με την ονομασία «Joker: Folie à Deux». Η ταινία με τον Joaquin Phoenix στον οσκαρικό του ρόλο και τη Lady Gaga ως «Harley Quinn» αναμένεται στις αίθουσες στις αρχές Οκτωβρίου μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. «Αυτό που δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι αν θα προβληθεί στο θερινό σινεμά ή στο χειμερινό, καθώς όλα θα εξαρτηθούν από τον καιρό. «Αν δεν βρέχει και οι θερμοκρασίες είναι ιδανικές ενδέχεται η πρεμιέρα του Joker στην Καλαμάτα να γίνει κάτω από τα αστέρια. Ειδάλλως, οι προβολές θα μεταφερθούν στο Cine Center, στην οδό Καλλιπατείρας» συμπλήρωσε, τονίζοντας πως οι ταινίες που θα ακολουθήσουν από τον Νοέμβριο αναμένεται να κερδίσουν τις εντυπώσεις, όπως το Gladiator 2 (Μονομάχος 2).

Τ.Αν.