Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024 21:57

Η Κυπαρισσία τίμησε την Υψωση του Τιμίου Σταυρού (βίντεο-φωτογραφίες)

Η Κυπαρισσία τίμησε την Υψωση του Τιμίου Σταυρού (βίντεο-φωτογραφίες)

 

 

Με λαμπρότητα και παρουσία χιλιάδων πιστών εορτάστηκε στη Κυπαρισσία η Παγκόσμια Υψωση του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα, προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή και όμορες περιοχές κατέκλυσαν την πόλη, συνδυάζοντας παράλληλα και την επίσκεψη τους στην μεγάλη παραδοσιακή εμποροπανήγυρη που είναι σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες.

Την παραμονή τελέστηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός από το Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομο, ο οποίος χοροστάτησε και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που έγινε το Σάββατο το πρωί. Μετά το πέρας της οποίας έγινε λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού ,ο οποίος ήταν ολόκληρος στολισμένος με βασιλικό, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, μαθητών του ιερού κλήρου εκπροσώπων της πολιτείας και τοπικών αρχών, στους δρόμους γύρο από τον εκκλησία όπου τελείτε και η εμποροπανήγυρη.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μίλτος Χρυσομάλης, Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του ΔΣ Χαράλαμπος Αυρηλιώνης, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χάιδω Παναγιωτοπούλου, η πρόεδρος της ΔΚ Κυπαρισσίας Μαρίκα Καραμπά, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας.

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΠΥΡΓΟΣ - ΤΣΑΚΩΝΑ

Η ικανοποίηση για την ένταξη του νοσοκομείου Κυπαρισσίας στην κατηγορία Αγονο Α, αλλά και η αναμονή των μελετών σχετικά με τον οδικό άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα κυριάρχησε στις δηλώσεις που έκαναν οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές.

Χαρακτηριστικά ο Μίλτος Χρυσομάλης τόνισε: «Το καλό είναι ότι φέτος ήταν ευχάριστη συγκυρία για την Κυπαρισσία και συγκεκριμένα για το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, στην επικαιροποίηση των άγονων, εν αρχή ήταν άγονο Β, μετά όμως μετά από μια ενδελεχή όλη τη τελευταία εβδομάδα κουβέντα που είχα με τον υπουργό του εξήγησα ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας που είναι άγονο Β από το 1987 έχει τεράστια προβλήματα στελέχωσης ιατρικού προσωπικού και ταυτόχρονα του εξήγησα ότι βάζοντας τα όμορα νοσοκομεία άγονα Α, δεν είναι ότι πλέον δεν θα έρθουν άλλοι γιατροί στις προκηρύξεις των καινούργιων θέσεων αλλά και οι υπάρχοντες γιατροί θα προτιμήσουν να πάνε στα όμορα νοσοκομεία Α, έχοντας τα κίνητρα μοριοδότησης κυρίως, άρα θα φύγουν και οι υπάρχοντες γιατροί. Του εξήγησα πως αν το αφήσει Β θα είναι σαν να του βάζει λουκέτο, θα ήταν καλύτερα να πούμε ότι το κλείνουμε παρά να το αφήσει άγονο Β και να κλείσει μόνο του γιατί δεν θα υπάρχουν γιατροί.

Τον ευχαριστώ γιατί έτσι δίνει τη δυνατότητα αυτό το νοσοκομείο να στελεχωθεί, να έρθουν γιατροί και να υπάρξει.

Αυτά είναι τα ευχάριστα, από την άλλη ακόμη περιμένουμε και θέλω να τονίσω ότι έχει καθυστερήσει πάρα πολύ, για τα δίκτυα του Φιλιατρινού φράγματος, πιστεύω σύντομα να φτάσουμε στη προκήρυξη του διαγωνισμού. Από εκεί και πέρα, από εδώ ξεκίνησε, ήμουν ο πρώτος που υποστήριξα ότι δεν πρέπει να μιλάμε για το Καλό Νερό – Τσακώνα, αλλά για το Πύργος – Τσακώνα, αντίστοιχα οι εμπορικοί σύλλογοι της Τριφυλίας, της Κυπαρισσίας, της νότιας Ηλείας και πλέον σε επίπεδο πρωθυπουργού έγινε αυτό, ξεκίνησαν να δρομολογούνται μελέτες με όποιες δυσκολίες υπάρχουν γιατί δεν είχαμε τίποτα έτοιμο, με όποιες δυσκολίες υπάρχουν στη λύση στο Καγιάφα, αλλά έχει μπει σε μια τροχιά που θα έχουμε και νέα επ’ αυτού το επόμενο διάστημα».

Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος ανέφερε: «είναι μεγάλη μέρα για την ορθοδοξία, εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά. Η Τριφυλία μας να προοδεύει να αναπτύσσετε, εργαζόμαστε και προσωπικά εργάζομαι, παλεύω και θα παλέψω μέχρι που να δω το δρόμο Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα να ξεκινάει και πιστεύω θα έρθει αυτή η ώρα.

Τέλος ο Περικλής Μαντάς σημείωσε: «Η Κυπαρισσία, ο Δήμος Τριφυλίας, για την κυβέρνηση για όλους μας είναι σε προτεραιότητα, η τελευταία εξέλιξη με το νοσοκομείο και η κατάταξη του στη κατηγορία άγονου Α αποτελεί σημαντικό σημάδι ότι θέλουμε να στηρίξουμε τη λειτουργία του και κυρίως να προσελκύσουμε περισσότερους γιατρούς για να μπορέσει να παρέχει το επίπεδο υγείας που αξίζουν οι πολίτες. Πέρα από τα πολλά μικρότερα ή μεγαλύτερα έργα που γίνονται στη περιοχή, μεγάλη διεκδίκηση συνεχίζει να αποτελεί ο δρόμος Πύργος – Καλό Νερό Τσακώνα, ένας δρόμος ο οποίος θα συνδέσει τους δύο αυτοκινητόδρομους εντός της Πελοποννήσου, αλλά κυρίως θα προσδώσει μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική σε όλη τη Δυτική Μεσσηνία, κάτι το οποίο το έχουμε πραγματικά ανάγκη. Είμαστε εν αναμονή αποφάσεων του υπουργείου, καθημερινά πιέζουμε έτσι ώστε πολύ σύντομα να έχουμε μια πρώτη εικόνα για τη μελέτη για τον τρόπο με τον οποίο θα ξεπεράσουμε το πρόβλημα στη περιοχή του Καγιάφα έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες ανεύρεσης των χρηματοδοτικών εργαλείων».

Κ.Μπ.