Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 20:55

Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας: Συγκέντρωση για τα 11 χρόνια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας: Συγκέντρωση για τα 11 χρόνια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μαρτίου, αύριο Τετάρτη στις 7 το απόγευμα και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, οργανώνει η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας, για τα 11 χρόνια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή.

Σε ανακοίνωσή της με τίτλο “Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον”, η Αντιφασιστική Κίνηση σημειώνει:
“11 χρόνια μετά τον ‘μαύρο Σεπτέμβρη’ του 2013 και τη δολοφονία του Killah P από το τάγμα εφόδου της Χ.Α., το αντιφασιστικό κίνημα παραμένει ζωντανό,υπερασπίζοντας την ιστορία, το παρόν και το μέλλον μας απέναντι στο τέρας του φασισμού και τα πολλά προσωπεία του.
Σήμερα, η ακροδεξιά διεθνώς επιχειρεί να κυριαρχήσει στα μυαλά των ανθρώπων, παριστάνοντας την αντισυστημική δύναμη μέσα σ' ένα κόσμο πολέμων και οικονομικής - πολιτισμικής παρακμής. Με την ίδια, γνωστή συνταγή της γκαιμπελικής προπαγάνδας, των αμέτρητων fake news στα social media και στα ‘εναλλακτικά’ δίκτυα που κατέχει, αντιστρέφει την πραγματικότητα, στοχοποιώντας τους ‘αδύναμους’, τις διαφορετικές, τους αγωνιζόμενους, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Οι φασίστες δουλεύουν μεθοδικά όπου βρίσκεται απογοητευμένη και οργισμένη ‘καύσιμη ύλη’: στα σχολεία, στις πλατείες, στα γήπεδα και σε κάθε κοινωνικό χώρο, καλλιεργώντας το δηλητήριο του ρατσισμού, του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας. Ο εχθρός είναι εδώ και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.
Στη χώρα μας η δολοφονική ναζιστική μηχανή της Χ.Α. δικάστηκε και καταδικάστηκε στους δρόμους και τις δικαστικές αίθουσες αλλά δεν έχουμε τελειώσει. Η Χ.Α. και οι οργανώσεις - παραφυάδες της προσπαθούν να ξανασυγκροτηθούν, διατηρώντας ενεργούς πυρήνες δράσης και προπαγάνδας, ενώ οι φασίστες με γραβάτα, σχεδόν μονοπωλούν την πολιτική και μιντιακή καθημερινότητα. Γι' αυτό και είναι αναγκαία η αντιφασιστική επαγρύπνηση και δράση με όλους τους τρόπους και από κάθε μετερίζι”.