Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 12:13

Η ομάδα "Πάμε βόλτα" στα παλιά ξενοδοχεία της Καλαμάτας

Η ομάδα "Πάμε βόλτα" στα παλιά ξενοδοχεία της Καλαμάτας

 

Η ομάδα "Πάμε βόλτα" γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με μια ξεχωριστή δράση το απόγευμα της Παρασκευής (27/9). Συγκεκριμένα, πραγματοποίησε μια περιήγηση στα παλιά ξενοδοχεία της Καλαμάτας, έναν περίπατο που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Αγγελου Γαλάνη και του Γιώργου Τσιχριτζή.

Αμέσως μετά, ακολούθησε εκδήλωση στο ξενοδοχείο "Βασιλικόν" (Πολυβίου 6, Καλαμάτα), με θέμα: "Η προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς μέσω της τουριστικής επανάχρησης". Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Κατερίνα Γιατζόγλου, εκδότρια ταξιδιωτικών περιοδικών και sites, ο Γιώργος Καραμπάτος, πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, η Εφη Παπανικολάου, ξενοδόχος, και η Σταυριανή Πουρναρά, αρχιτέκτονας. Τη συζήτηση συντόνισε ο Παύλος Γκραίκης, πρόεδρος του τουριστικού τμήματος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν φίλοι και μέλη της ομάδας, καθώς και ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας και πρώην περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας. 

Το διατηρητέο κτίριο του 1888, με είσοδο στην οδό Πολυβίου και μπαλκόνι στον πεζόδρομο της Αριστομένους, έχει ανακαινιστεί πλήρως, προσφέροντας στους φιλοξενούμενους πολυτελή άνεση και αρχοντική αισθητική. Η διακόσμηση έχει επιμεληθεί η ιδιοκτήτρια Έφη Παπανικολάου, η οποία συνδυάζει αρμονικά τα νέα έπιπλα με την αρχιτεκτονική του κτιρίου.

Τα δωμάτια φέρουν ονόματα Μεσσήνιων βασιλιάδων, καθώς και του Θηβαίου στρατηγού Επαμεινώνδα, ο οποίος ίδρυσε τη Μεσσήνη. Οι χώροι του κτιρίου κοσμούνται από γλυπτά, ενώ εντυπωσιακές είναι και οι οροφογραφίες. 

 

 

Κ.Δρ.