Σάββατο, 07 Ιουνίου 2025 13:40

Φοιτητική Εστία Καλαμάτας: Τα αιτήματα των οικοτρόφων (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Φοιτητική Εστία Καλαμάτας: Τα αιτήματα των οικοτρόφων (βίντεο)

 

 

 

Να γίνει συντήρηση και να λειτουργήσουν τα κλιματιστικά σε όλα τα δωμάτια και να μη μείνει κανένας εστιακός φοιτητής έξω από το δωμάτιο του το καλοκαίρι, ζητούν οι φοιτητές των σχολών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που μένουν στη Φοιτητική Εστία Καλαμάτας.

 Εκφράζοντας την διαμαρτυρία και την αντίδραση των φοιτητών αυτών, η πρόεδρος του Συλλόγου Οικοτρόφων στη Φοιτητική Εστία Καλαμάτας Κατερίνα Αγγελακοπούλου ανέφερε ότι “η πλειοψηφία των προβλημάτων της Εστίας δεν έχει αντιμετωπιστεί” και διευκρίνισε για τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσής τους: “Παρά τα συνεχόμενα αιτήματά μας από την αρχή της χρονιάς κι ενώ πλησιάζει το καλοκαίρι και η εξεταστική περίοδος, υπάρχουν δωμάτια που δεν έχουν κλιματιστικό, δωμάτια με κλιματιστικό που δεν λειτουργεί και στους κοινόχρηστους χώρους δεν υπάρχει καθόλου κλιματιστικό. Αυτό κάνει τις συνθήκες μελέτης και διαβίωσής μας ακόμα πιο δύσκολες”.

Η Κ. Αγγελακοπούλου διαμαρτυρήθηκε ότι “με το τέλος της εξεταστικής ετοιμάζονται να μας ξεσπιτώσουν, να μας πετάξουν έξω για μια ακόμα χρονιά, για να αξιοποιήσουν τα δωμάτια μας για δικούς τους σκοπούς” και παρατήρησε: “Οι ελάχιστοι που καταφέρνουμε να πάρουμε δωμάτιο μετά από ένα διαγωνισμό φτώχειας, ζούμε στην ανασφάλεια, γιατί παίρνουμε δωμάτιο μόνο για δύο εξάμηνα, ενώ συνεχίζουμε να είμαστε φοιτητές, να κάνουμε την πρακτική μας το καλοκαίρι, να δουλεύουμε εδώ για να τα βγάλουμε πέρα με τις σπουδές μας. Και ζούμε στην ανασφάλεια, χωρίς να αλλάζει η οικονομική μας κατάσταση, αναγκαζόμαστε να κάνουμε ξανά και ξανά αιτήσεις, με κίνδυνο να μη μας ξαναπάρουν στην Εστία και κάποιοι από μας να μην μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις σπουδές μας”.

 

Συνεχίζοντας, ενημέρωσε πως “ύστερα από απόφαση γενικής συνέλευσης, απαιτούμε να γίνει συντήρηση και να λειτουργήσουν τα κλιματιστικά σε όλα τα δωμάτια και τώρα να παρθούν ουσιαστικά μέτρα γι’ αυτό. Να μη μείνει κανένας εστιακός φοιτητής έξω από το δωμάτιο του το καλοκαίρι”κι εξήγησε: “Γιατί το δικαίωμα στη στέγαση που είναι και δωρεάν, αφορά όλη την περίοδο που είμαστε φοιτητές και όσο διατηρούμε τη φοιτητική μας ιδιότητα, δεν μπορεί κανείς να μας πετάξει έξω από το σπίτι μαςη στιγμή που κάνουμε την πρακτική μας, ετοιμαζόμαστε για την εξεταστική του Σεπτέμβρη, μένουμε στην πόλη για να βγάλουμε λεφτά και να τα βγάλουμε πέρα με τις σπουδές μας”.

Ζήτησε “όλοι οι οικότροφοι φοιτητές να συμμετέχουμε να μένουμε στο δωμάτιο μας, για όλο το διάστημα των σπουδών μας και να λειτουργήσει, επιτέλους, το εστιατόριο στην Εστία. Να μην κάνουμε 10 χιλιόμετρα για να πάμε να φάμε και μέχρι τότε να μπορούμε να σιτιζόμαστε στον χώρο του Πανεπιτημίου που είναι δίπλα στην Εστία. Και ακόμα να γίνει άμεση συντήρηση εντός κι εκτός των δωματίων”.

Η κ. Αγγελακοπούλου ενημέρωσε ότι στην “κινητοποίηση την Τετάρτη στη Φοιτητική Μέριμνα με αυτά τα αιτήματα, - έχουμε στείλει επιστολή στον πρύτανη και περιμένουμε και απάντηση για να συναντηθούμε μαζί του -, η απάντηση που πήραμε από τη Φοιτητική Μέριμνα, ήταν ότι θα συζητηθούν όλα αυτά με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Όμως, μας είπαν ότι έτσι είναι η κατάσταση και να τη δεχθούμε και το καλοκαίρι να βρούμε κάπου να μείνουμε”

Τέλος, τόνισε πως “δεν μπορούμε να περιμένουμε,  θέλουμε να ξέρουμε τι θα κάνουμε με τις σπουδές μας και είναι αβέβαιο αν κάποια παιδιά θα συνεχίσουν τις σπουδές τους. Ζητάμε εδώ και τώρα να πάρουμε απαντήσεις”.

Γ.Σ.