Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014 19:46

Απεργοί της ΑΔΕΔΥ στον Αλευρά

Απεργοί της ΑΔΕΔΥ στον Αλευρά

Αντίθετοι στο νομοσχέδιο που οδηγεί σε διαθεσιμότητα και απολύσεις στο Δημόσιο τάχθηκαν δημόσιοι υπάλληλοι της Μεσσηνίας που απήργησαν προχθές πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Παν. Αλευρά, ζητώντας του την άποψή του και τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους.

«Αν υπάρχουν οργανισμοί του Δημοσίου που δεν προσφέρουν έργο, να κλείσουν και οι εργαζόμενοι να μπουν σε κινητικότητα και να μεταφερθούν σε άλλες υπηρεσίες που έχουν μεγάλες ανάγκες από προσωπικό, όπως αυτές της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας», παρατήρησε ο κ. Αλευράς. Ωστόσο, δήλωσε αλληλέγγυος στον αγώνα τους για να λυθούν τα προβλήματα σε βασικούς τομείς του δημοσίου.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Χρ. Λαδά σημείωσε ότι αγωνίζονται να ανατρέψουν τις πολιτικές που οδηγούν σε διαθεσιμότητες και απολύσεις κι επεσήμανε πως υπάρχουν υπηρεσίες με έργο και προσφορά, που θέλουν να τις καταργήσουν και να τις δώσουν στο ιδιωτικό κεφάλαιο για να μεγαλώσει τα κέρδη του.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Μεσσηνίας Θαν. Αθανασόπουλος επέκρινε το γεγονός ότι πρώτα απαξιώνουν συνειδητά οργανισμούς και στη συνέχεια τους κλείνουν.

Γ.Σ.