Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 09:05

Σημαντικές οι φθορές στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Σημαντικές οι φθορές στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι φθορές στο κτήριο της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, με συνέπεια να ταλαιπωρούνται καταναλωτές και καταστηματάρχες. Και ενώ η οροφή του κτηρίου στάζει σε διάφορα σημεία, ακόμα και μέσα σε μαγαζιά ή επάνω σε πάγκους νωπών προϊόντων, ορισμένοι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο βόρειο τμήμα της αγοράς εκφράζουν τους φόβους τους ακόμα και για την ασφάλεια του κτηρίου.

Δεν περνά φυσικά απαρατήρητο το γεγονός ότι ακόμα και οι φεγγίτες έχουν κάνει... κοιλιά, ενώ σε ορισμένα σημεία φαίνεται να “κάθεται” το δάπεδο.

Οπως λέει ο πρόεδρος της ΚΑΚ Σωτήρης Μιχαλόπουλος, το κτήριο, που έχει καταπονηθεί από το σεισμό του 1986, ελέγχεται τακτικά από μηχανικούς και γίνονται παρεμβάσεις. Επίσης ο πρόεδρος της Αγοράς αναφέρει ότι αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες να δημοπρατηθεί για μια ακόμα φορά έργο για τη μόνωση (κάλυψη κενών) στην οροφή του κτηρίου.

Στην ψαραγορά παρατηρούνται αρκετά προβλήματα, ενώ οι διαρροές από την οροφή του κτηρίου προκαλούν σημαντικές ζημιές στα μαγαζιά. Για παράδειγμα, στο ψαράδικο του Μιχάλη Κουτσούκου το νερό στάζει μέσα στο ηλεκτρικό ρολό, με κίνδυνο ηλεκτροπληξίας κατά το χειρισμό του. Οπως λέει ο ίδιος, “οι υπεύθυνοι της αγοράς έχουν ενημερωθεί αλλά το κτήριο είναι παρατημένο. Πληρώνουμε ενοίκια και δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση. Μόνο “θα...” λένε. Στο τέλος θα... γλιστρήσει ή θα καεί κανένας, και δεν θα έχουν κάνει τίποτα”. Και μας δείχνει το σιφόνι που πρόσφατα τοποθετήθηκε για να λύσει “προσωρινά”, ακόμα μια φορά, το πρόβλημα σε ένα συγκεκριμένο σημείο.

Η Αναστασία Φοίφα διαμαρτύρεται πως στάζει νερό μπροστά από το μαγαζί της, είτε βρέχει είτε όχι. Αυτό εξηγεί πως δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία του μαγαζιού, καθώς οι πελάτες αναγκάζονται να φύγουν λόγω... βροχής. Θύμισε πως πάλι έχει κάνει μόνωση στην ταράτσα η ΚΑΚ, όμως αποτέλεσμα δεν υπήρξε. Ελπίζει αυτή τη φορά το όποιο έργο να δώσει αποτέλεσμα. Παρατήρησε ακόμα πως νερό μπαίνει και από τους φεγγίτες.

Ο Γιώργος Μυλωνάς εξηγεί πως τα προβλήματα είναι πολλά και συχνά οι επαγγελματίες ζητούν την παρέμβαση της ΚΑΚ. Πρόσφατα τοποθετήθηκε ένα ακόμα σιφόνι στην οροφή για να μην πέφτει νερό από τη οροφή στον κόσμο που βρίσκεται από κάτω. Ο ίδιος δείχνει και τους φεγγίτες που έχουν τσακίσει, επισημαίνοντας την ανάγκη να γίνει έλεγχος όσον αφορά στην ασφάλεια του κτηρίου. Και συμπληρώνει πως μεταξύ των προβλημάτων συχνά υπάρχουν ζητήματα και με το αποχετευτικό.

Στο χώρο των κρεοπωλείων, από το κατάστημα Κατσίρα μας δείχνουν ένα σημείο όπου φαίνεται να... κάθεται το δάπεδο, ενώ λίγο πιο πέρα στάζει η οροφή. Οπως λένε, τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και πρέπει να γίνει έργο ουσίας.