Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011 22:05

Ελέγχους σε ελαιοτριβεία κάνουν οι… λιμενικοί

Ελέγχους σε 7 ελαιοτριβεία της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής, για τη διάθεση των αποβλήτων τους, έχουν ήδη πραγματοποιήσει λιμενικοί του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας. Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις όπου ενδέχεται να βεβαιωθούν παραβάσεις. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν καθημερινά μέχρι την ολοκλήρωση της ελαιοκομικής περιόδου, σε όσο το δυνατόν περισσότερες από τις μονάδες που λειτουργούν.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Γραφείου Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Λιμεναρχείου, υποπλοίαρχο Λ.Σ. Παναγιώτη Λουρόπουλο, οι έλεγχοι σε κάθε περίπτωση είναι αιφνιδιαστικοί. Παραβάσεις βεβαιώνονται από τους λιμενικούς όταν "ένα ελαιοτριβείο που τυχόν έχει υποπέσει σε παράβαση διαπιστωθεί πως έχει ως τελικό αποδέκτη των αποβλήτων του τη θάλασσα". Εάν οι παραβάσεις δεν είναι της αρμοδιότητας του Λιμεναρχείου, τότε ενημερώνονται οι Διευθύνσεις Υγιεινής και Περιβάλλοντος για να πράξουν τα δέοντα.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει έλεγχοι σε μονάδες που λειτουργούν μέσα στην Καλαμάτα, στην Αβία, τον Αρι, τη Θουρία και τα Αρφαρά.

Κ.Δ.