Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 07:47

Λιγότεροι με ΙΧ περισσότεροι με ΚΤΕΛ

Γράφτηκε από την
Λιγότεροι με ΙΧ περισσότεροι με ΚΤΕΛ

Ομαλή ήταν η κίνηση στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας τις ημέρες του Πάσχα, με μια ελαφριά αύξηση σε σχέση με πέρυσι. Από τη Δευτέρα του Πάσχα ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων στην Αθήνα, με τη δρομολόγηση 16 έκτακτων λεωφορείων στη συγκεκριμένη γραμμή. 

Οπως επεσήμανε στην "Ε" ο προϊστάμενος του Γραφείου Κίνησης της εταιρείας, Γιώργος Πετρουλάκης, φαίνεται ότι το επιβατικό κοινό είναι ευχαριστημένο από τις υπηρεσίες του ΚΤΕΛ, αλλά και οι ίδιοι είναι ικανοποιημένοι από την προτίμηση των επιβατών ειδικά στη γραμμή Αθήνα - Καλαμάτα. Καλά πάντως δούλεψαν φέτος και οι γραμμές εντός του νομού, με το κοινό να παίρνει το λεωφορείο για τις μετακινήσεις του, για ψώνια ή διασκέδαση. 

«Φέτος προτίμησαν περισσότεροι το λεωφορείο για να ταξιδέψουν, και η κίνηση ήταν ελαφρώς αυξημένη σε σύγκριση με τα περυσινά επίπεδα», είπε ο κ. Πετρουλάκης. Και πρόσθεσε ότι «διαπιστώνουμε πως οι καλές υπηρεσίες και ο ανανεωμένος στόλος των λεωφορείων μας έπεισε τον κόσμο να αφήσει το αυτοκίνητό του και να προτιμήσει να ταξιδέψει με το ΚΤΕΛ». Αλλωστε, σημείωσε, το ταξίδι από και προς Αθήνα «γίνεται πλέον με ταχύτητα και ασφάλεια, και τα εισιτήρια κοστίζουν σαφώς λιγότερα χρήματα απ' όσα χρειάζεται ένα αυτοκίνητο για τη βενζίνη και τα διόδια». 

Καλή είπε ότι ήταν και η κίνηση στις γραμμές από Γιάννενα και Θεσσαλονίκη, που τις προτίμησαν κυρίως οι φοιτητές. Συμπλήρωσε δε ότι «η μεγάλη κάθοδος των εκδρομέων έγινε τη Μεγάλη Πέμπτη, οπότε μπήκαν 16 έκτακτα δρομολόγια από Αθήνα προς Καλαμάτα - αν και η κίνηση ξεκίνησε από τη Μεγάλη Τετάρτη, και εκδρομείς έρχονταν έως και το Μεγάλο Σάββατο». 

Πλέον, από τη Δευτέρα του Πάσχα ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων, και για να εξυπηρετηθεί το κοινό μπήκαν 16 έκτακτα δρομολόγια, ενώ άλλα 12 μπήκαν την Τρίτη και 5 χθες Τετάρτη. «Η επιστροφή θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή του Θωμά, που θα γυρίσουν και οι τελευταίοι εκδρομείς στην Αθήνα», είπε ο Γ. Πετρουλάκης. 

Κλείνοντας, τόνισε πως τα εξπρές δρομολόγια έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση - καθώς σε λιγότερο από 3 ώρες ο επιβάτης είναι στην Αθήνα κι αυτό «κάνει τον κόσμο να προτιμά το λεωφορείο». 

 

ΜΕΙΩΜΕΝΗ 10% ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΣΙ Η ΚΙΝΗΣΗ 

29.000 αυτοκίνητα ήρθαν στη Μεσσήνια το Πάσχα 

Ελαφρώς λιγότερα ήταν φέτος τα οχήματα που ταξίδεψαν προς τη Μεσσηνία για τις γιορτές του Πάσχα, σύμφωνα με τα στοιχεία του "Μορέα". Από τα διόδια της Βελιγοστής με κατεύθυνση προς τη Μεσσηνία, πέρασαν από τη Μεγάλη Τρίτη έως και το Μεγάλο Σάββατο  29.000 οχήματα. Η μείωση σε σύγκριση με πέρυσι το Πάσχα υπολογίζεται στο 10%. Πάντως όπως επισημαίνουν από το "Μορέα", οι κυκλοφορίες με τόσο μικρό ποσοστό διαφοράς θεωρούνται παρόμοιες - ενώ πέρυσι η πασχαλινή έξοδος προς την επαρχία είχε ενισχυθεί κι από το γεγονός ότι έπεσε κοντά και η Πρωτομαγιά. 

Επιπλέον, φέτος ο καιρός ήταν κακός κι αυτό λειτούργησε ανασταλτικά στο να ταξιδέψει κανείς για να κάνει Πάσχα μακριά από το σπίτι του. Αλλά και οι εκλογές, που είναι κοντά, εκτιμάται ότι κράτησαν μακριά από τα χωριά αρκετούς ετεροδημότες, οι οποίοι δεν ήθελαν να μπουν δυο φορές στα έξοδα της μετακίνησης μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER