Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014 07:55

"Θελήματα εν δράσει" για όλες τις δουλειές

Γράφτηκε από την
"Θελήματα εν δράσει" για όλες τις δουλειές

Θελήματα μικρά ή μεγάλα για... πνιγμένους αναλαμβάνει γραφείο στην Καλαμάτα. Τα "Θελήματα εν δράσει" πληρώνουν τους λογαριασμούς σας, κάνουν τα καθημερινά ψώνια και φέρνουν σπίτι σας από ένα πακέτο τσιγάρα μέχρι τεχνίτη για τα μερεμέτια. Αν λοιπόν δεν έχετε χρόνο ή βαριέστε να σηκωθείτε από τον καναπέ σας ή απλά σας είναι ό,τι χειρότερο να μπλέξετε με την ατελείωτη γραφειοκρατία του ελληνικού Δημοσίου, τότε οι Γιώργος Παντελόπουλος και Χαράλαμπος Κωτσάκης έχουν για εσάς τη λύση.

Με ένα τηλεφώνημα, μέσω Facebook ή με ένα αίτημα στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση, φροντίζουν αυτοί για να γεμίσει το ψυγείο των ηλικιωμένων γονιών σας, κι αν ντρέπεστε να αφήσετε εσείς ένα λουλούδι στο αυτοκίνητο της αγαπημένης σας θα το κάνουν για εσάς... 

Η ιδέα για ένα τέτοιο γραφείο στην Καλαμάτα γεννήθηκε ένα βράδυ, όταν οι Γιώργος Παντελόπουλος και Χαράλαμπος Κωτσάκης κάθονταν στο σπίτι και αστειεύονταν πόσο καλά θα ήταν κάποιος να πήγαινε για αυτούς και να έπαιρνε τσιγάρα. «Οπως καθόμασταν στο σπίτι και λέγαμε τι καλά θα ήταν να υπήρχε κάποιος να κάνει θελήματα για εμάς, σκεφτήκαμε να το κάνουμε εμείς για άλλους -άλλωστε ζούμε σε μια χώρα που βασιλεύει η γραφειοκρατία, για να πάει κανείς στη ΔΕΗ να πληρώσει ένα λογαριασμό χρειάζεται μια ώρα- κι έτσι αποφασίσαμε να ανοίξουμε το γραφείο», λέει ο Γιώργος. Ο Χαράλαμπος εξηγεί ότι για αρχή το γραφείο στηρίζεται σε αυτούς και τις γυναίκες τους: «Εμείς οι δύο ασχολούμαστε με ό,τι αφορά τις δουλειές εκτός γραφείου και τα κορίτσια σηκώνουν τηλέφωνα, παίρνουν παραγγελίες και τις ετοιμάζουν για να μην υπάρχει καθυστέρηση». 

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Οπως κάθε τι καινούργιο έτσι και τα "Θελήματα εν δράσει" χρειάζονται το χρόνο τους για να τους μάθουν και να τους εμπιστευτούν, ειδικά σε ό,τι αφορά οικονομικές συναλλαγές. «Ανοίξαμε 1η Απριλίου και ευτυχώς πάμε πολύ καλά, δεν περιμέναμε τέτοια ανταπόκριση -βέβαια τώρα που είναι αρχή είναι δύσκολο να μας εμπιστευτούν και θέλουμε να τονίσουμε ότι είναι όλα νόμιμα», λέει ο Γιώργος. Και εξηγεί το νόμιμο της διαδικασίας: «Οταν για παράδειγμα κάποιος μας δώσει 300 ευρώ να του πληρώσουμε ένα λογαριασμό ρεύματος, κόβουμε τη νόμιμη απόδειξη ότι παραλάβαμε το ποσό και μετά παραδίδουμε και το χαρτί της ΔΕΗ ότι πληρώθηκε». 

Να πληρωθεί ένας λογαριασμός είναι το πιο απλό γι' αυτούς, αφού αναλαμβάνουν και πιο απαιτητικές αποστολές. «Μέχρι στιγμής το πιο παράξενο και όμορφο που κάποιος ζήτησε να κάνουμε είναι να αφήσουμε ένα τριαντάφυλλο σε ένα αμάξι», λέει ο Γιώργος. Κυρίως όμως οι αποστολές που αναλαμβάνουν είναι πιο πεζές και καθημερινές: «Είναι λογαριασμοί και σούπερ μάρκετ, μας δίνουν τη λίστα με τα ψώνια που θέλουν από το σούπερ μάρκετ, πηγαίνουμε στο σπίτι τους, παραλαμβάνουμε τη λίστα τους -αν δεν έχουν κάποιο e-mail ή μέσω Facebook να μας στείλουν τη λίστα- τα αγοράζουμε, τα πηγαίνουμε στο σπίτι τους και πληρωνόμαστε», αναφέρουν. Και προσθέτουν ότι τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ γίνονται συνήθως για ηλικιωμένους που δυσκολεύονται να βγουν από το σπίτι. Επιπλέον «άλλες υπηρεσίες εκτός από αγορές προϊόντων και πληρωμές λογαριασμών είναι να κάνουμε διάφορες διεκπεραιώσεις όπως για παράδειγμα να αλλάξουμε το όνομά τους στο ρολόι της ΔΕΗ, να κάνουμε αναθεώρηση βιβλιαρίου, να αγοράσουμε τα φάρμακά τους από το φαρμακείο, να περάσουμε το αυτοκίνητό τους από ΚΤΕΟ, να το πάμε για πλύσιμο, να πάμε ακόμη και το ξεχασμένο κολατσιό του παιδιού τους στο σχολείο», λέει ο Χαράλαμπος. Αλλά και «σε επετείους και γιορτές να πάμε κάποιο δώρο, κάποιο λουλούδι, να παραλάβουμε ένα δέμα γι' αυτούς από το ΚΤΕΛ ή από το καράβι, να πάμε τα ρούχα τους στο καθαριστήριο, τα πάντα, οτιδήποτε θελήματα χρειάζονται», προσθέτει. Και συμπληρώνει ο Γιώργος: «Επίσης μπορούμε να στείλουμε στο σπίτι τους, από διάφορες επιχειρήσεις που συνεργαζόμαστε, οικιακές βοηθούς για να πλύνουν, να καθαρίσουν, να μαγειρέψουν ή να σιδερώσουν». Ακόμη «συνεργαζόμαστε με διάφορους τεχνίτες για μερεμέτια στο σπίτι ή για μια χαλασμένη λάμπα, εμείς στέλνουμε το κατάλληλο συνεργείο στο σπίτι». 

ΘΕΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ 1 ΕΥΡΩ

Ο Χαράλαμπος λέει στη συνέχεια ότι τα θελήματά τους «ξεκινάνε από 1 ευρώ, που είναι το πιο απλό, όπως να τους πάμε ένα πακέτο τσιγάρα, ένα αναψυκτικό ή οτιδήποτε θέλει (μέχρι 4 προϊόντα), μέχρι 6 ευρώ οι αγορές προϊόντων και πληρωμές λογαριασμών». Για εργασίες από τεχνίτες «μέχρι στιγμής δεν έχει ζητηθεί ακόμη να στείλουμε τεχνίτη, αλλά η τιμή βγαίνει ανάλογα με το κόστος που θα έχει το μερεμέτι». Ο Γιώργος προσθέτει ότι «το πιο ακριβό που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής είναι τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ, που φανταστείτε ότι κοστολογείται 5 ευρώ και είναι ανάλογα με τις αποστάσεις». Ενώ ο Χαράλαμπος λέει ότι προς το παρόν περιορίζονται «μέσα στην Καλαμάτα, αλλά στα σχέδιά μας είναι να εξαπλωθούμε και σε διάφορα χωριά και να πηγαίνουμε εκεί συγκεκριμένες ημέρες για να εξυπηρετούμε τους ηλικιωμένους, οι οποίοι δύσκολα μετακινούνται ή χρειάζονται χρήματα σε ταξί για να κατέβουν στην Καλαμάτα και να κάνουν τις δουλειές τους». 

Τα "Θελήματα εν δράσει" όπως ενημερώνει ο Γιώργος, μπορεί κανείς να τα βρει «μέσω Facebook που είναι "Θελήματα Καλαμάτα" στα ελληνικά ή με λατινικούς χαρακτήρες, στην ιστοσελίδα μας "thelimatakal.gr" και στα τηλ. 27210 97939, 6947-424545, 6984-124153 και 6906-465775». Το κατάστημα βρίσκεται στην Καλαμάτα, στην οδό Κ. Γεωργούλη 27.  


NEWSLETTER