Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011 09:57

"Σάλπαρε" ο καπετάν Βασίλης

Γράφτηκε από την

Ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος πέρασε σήμερα στις 6 το πρωί στις σελίδες της ιστορίας τόσο για την ελληνική ναυτιλία όσο και για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας που τόσο αγάπησε και πιο πολύ του ανταπέδωσε η γεννέτειρά του.

Μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο ο καπετάν Βασίλης άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" στο οποίο εισήχθη χθες το απόγευμα λόγω επιδείνωσης της κατάστασής του.

* Ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος γεννήθηκε στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας το 1935. Πήγε στην Αθήνα το 1948 και εργαζόμενος τελείωσε το νυκτερινό γυμνάσιο το 1953. Την ίδια χρονιά μπαρκάρισε και ξεκίνησε τη ναυτική του σταδιοδρομία. Το 1964 παντρεύτηκε με την Κάρμεν Αχ. Κυρίτση και απέκτησε 3 γιούς. Το 1974 αγόρασαν ένα μικρό πλοίο και δημιούργησαν την Costamare. Σήμερα διοικείται από το γιό του Κώστα που μαζί με τις θυγατρικές που δημιούργησε, διαχειρίζεται ένα μεγάλο στόλο πλοίων κοντέινερ.

Ο Καπετάν Βασίλης διετέλεσε και πρόεδρος των εταιρειών
- ΤΕΜΕΣ ΑΕ (Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας). Σε μεγάλες ιδιόκτητες παραλιακές εκτάσεις υλοποιεί τη μεγάλη επένδυση Costa Navarino. Η εταιρεία διοικείται από το γιό του Αχιλλέα.
- ΓΕΩΕΛΛΑΣ. Σε μεγάλες ιδιόκτητες εκτάσεις με κοιτάσματα ευγενών αργίλων στο Νομό Γρεβενών, κατασκεύασε και λειτουργεί σύγχρονο εργοστάσιο για την επεξεργασία και συσκευασία υλικών σε ευρύ φάσμα βιομηχανικών εφαρμογών. Διοικείται από το γιό του Χρήστο.
- Costacruising. Ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια σκαφών αναψυχής.
Ο όμιλος επίσης συμμετέχει και σε άλλους τομείς της ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Ο Καπετάν Βασίλης ήταν πρόεδρος της HELMEPA, της INTERMEPA και του H/C Νηογνώμονα Germaniscer Lloyd.
Ηταν από τα ιδρυτικά μέλη των ΣΕΤΥΕ, Vryonis Center, Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, UHAC και Pylos Archaiology Foundation.
Διευτέλεσε μέλος του Δ. Σ. των ΕΤΥΕ, ΕΕΕ, ΝΕΕ και DVB NedshipBank και αντιπρόεδρος του Swedish Club.


Την Πέμπτη η κηδεία του καπετάν Βασίλη


Οπως έγινε γνωστό από την οικογένεια του καπετάν Βασίλη, η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι από τον Αγιο Σώστη Νέας Σμύρνης (Λεωφόρος Συγγρού), χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.