Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011 21:49

Επιθετικό εξώδικο της "ΚΟΡΕ" για το λάδι

Γράφτηκε από την

Με μηνύσεις απειλεί την «Ε» η εταιρεία «ΚΟΡΕ», για τα δημοσιεύματα σχετικά με το ελαιόλαδο της εταιρείας που υπήρχε στα ράφια της αλυσίδας «Carrefour». Ισχυρίζεται ότι τα δημοσιεύματα είναι αναληθή και έχουν δυσφημιστική πρόθεση. Από τη δική μας πλευρά ξεκαθαρίζουμε ότι τα δημοσιεύματα στηρίζονται σε επίσημα έγγραφα των αρμοδίων υπηρεσιών, τα οποία καταχωρίζουμε και σε φωτοτυπία:
1. Σε έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που υπογράφεται από τον γενικό γραμματέα Γ. Κανελλόπουλο, αναφέρεται κατηγορηματικά ότι «η τυποποίηση και διακίνηση ελαιολάδου από την εν λόγω εταιρεία είναι παράνομη».
2. Σε έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή αναφέρεται ότι το ελαιόλαδο που περιείχαν τα δοχεία ήταν «παρθένο» και όχι «έξτρα παρθένο», όπως αναγραφόταν σε αυτές.
Από εκεί και ύστερα, η εταιρεία θα πρέπει να απευθυνθεί στις υπηρεσίες αυτές για όποιο ζήτημα θεωρεί πως τη θίγει με οποιονδήποτε τρόπο.
Οσον αφορά την εμπλοκή της εταιρείας με άλλες υποθέσεις, είναι κάτι το οποίο κυκλοφόρησε ευρύτατα στην πόλη και γι’ αυτό το λόγο υπήρξαν ανάλογα δημοσιεύματα και σε άλλες εφημερίδες - ενώ οι πληροφορίες διασταυρώθηκαν με δημοσιεύματα εποχής.

ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ

Στο εξώδικο που μας έστειλε η εταιρεία αναφέρει τα εξής:
«Τα όσα καταγράφονται στο παραπάνω άρθρο που δημοσιεύτηκε περιλαμβάνουν ισχυρισμούς που είναι αναληθείς και ανακριβείς, ενώ η αναγραφή στον τίτλο του άρθρου (με τονισμένα γράμματα) αλλά και παρακάτω στο κείμενο αυτού της λέξης «απάτη» που μας αποδίδετε συνιστά εκ μέρους σας τετελεσμένη συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος της εταιρείας μας. Περαιτέρω ο τρόπος που καταγράφετε το δήθεν περιστατικό, συνδέοντάς το μάλιστα και με άλλες ανακρίβειες που αφορούν στο παρελθόν, καταδεικνύει την ξεκάθαρα δυσφημιστική πρόθεση σε βάρος της εταιρείας μας.
Η πραγματικότητα είναι ότι η εταιρεία μας είχε και έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να αναγράφει στην συσκευασία του προϊόντος της τον νόμιμα καταχωρημένο αλφαριθμητικό κωδικό, που αναφέρεται στο άρθρο σας, βάσει συμφωνίας αποκλειστικής συνεργασίας που μας συνδέει με την εταιρεία ΣΟΓΙΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ και οπωσδήποτε, και ανεξάρτητα απ' το καθ' όλα νόμιμο της επισήμανσης του προϊόντος μας, το προϊόν μας αυτό καθ' εαυτό είναι απόλυτα συμβατό με τις προδιαγραφές του και τους διαθρεπτικούς ισχυρισμούς της συσκευασίας του.
Η ενέργειά σας να δημοσιοποιήσετε πληροφορίες για ζητήματα τέτοιας σπουδαιότητας χωρίς να έχουν προηγουμένως επαληθευτεί και να τις παρουσιάσετε ερμηνεύοντάς τις και παραποιώντας τις μάλιστα με τον τρόπο που το κάνατε, ξεφεύγει πολύ από τα όρια της απλώς αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς και συνιστά εκ μέρους σας τέλεση ποινικών αδικημάτων σε βάρος μας, τα οποία θα καταμηνύσουμε αρμόδια, καθώς και αδικοπραξία που μας έχει επιφέρει περιουσιακή και ηθική βλάβη, λαμβανομένης υπόψη της άριστης εμπορικής φήμης των προϊόντων μας υπό την επωνυμία της εταιρείας μας, καθώς και του ονόματός μας εν γένει, για την αποκατάσταση των οποίων επιφυλασσόμαστε.
Με την ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματος μας.
Σας καλούμε να παύσετε άμεσα καθώς και να παραλείψετε για το μέλλον να προβαίνετε σε άλλη ανάλογη πράξη δημοσίευσης ψευδών, παραπλανητικών και δυσφημιστικών ειδήσεων σε βάρος της εταιρείας μας».


NEWSLETTER