Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011 15:31

Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας υπέρ φαρμακοποιών

Γράφτηκε από την

Οι εργαζόμενοι συμπαραστέκονται στον αγώνα των φαρμακοποιών απέναντι στις επιδιώξεις της κυβέρνησης και της τρόικα που με το νομοσχέδιο που προωθεί για ψήφιση επιδιώκει να κάνει τους φαρμακοποιούς υπαλλήλους στα ίδια τα φαρμακεία τους, να δώσει τη δυνατότητα σε ορισμένους που επιθυμούν και σε αυτό τον κλάδο να κερδοσκοπήσουν. Να ανοίξουν σούπερ μάρκετ φαρμακεία, σε κάθε γωνιά της χώρας, κάνοντας στην πραγματικότητα τους επαγγελματίες φαρμακοποιούς να χάσουν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στο μεγάλο κεφάλαιο να κερδοσκοπεί.
Η Διοίκηση του Ε.Κ.Αρκαδίας στέκεται δίπλα στον αγώνα κάθε επαγγελματικού κλάδου που διεκδικεί τα αυτονόητα.
Δεν θεωρούμε ότι οι επαγγελματίες που αγωνίζονται για τα δίκαια τους είναι συντεχνίες. Δεν μπορεί να υπάρχει η αντίληψη ότι κάθε ένας που αγωνίζεται έχει συντεχνιακά συμφέροντα, καθένας που διεκδικεί το δίκιο του, διεκδικεί το χάος.
Καλούμε την κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας να πάρει πίσω το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου με στόχο να βρεθεί λύση.
Να αντιμετωπίσει τα κυκλώματα που κρατάνε σε απαγορευτικές τιμές το φάρμακο, τα κυκλώματα συνταγογράφησης, με αυτούς οι οποίοι κερδίζουν και βεβαίως σε κάθε περίπτωση την πληρώνει ο ελληνικός λαός, οι πολίτες, οι ασθενείς, οι ηλικιωμένοι, οι συνταξιούχοι που δίνουν μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους προκειμένου να έχουν φαρμακευτική και ιατρική περίθαλψη.


Από το Γραφείο Τύπου


NEWSLETTER