Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014 08:10

Φορτηγό γκρέμισε σπίτι στο Μελιγαλά

Γράφτηκε από τον

Χωρίς σπίτι έμεινε ο συνταξιούχος Γιώργος Λαμπρινόπουλος στο Μελιγαλά, στην είσοδο της πόλης, λίγο πριν από τις γραμμές. Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής έζησε τον εφιάλτη της ζωής του, καθώς ένα φορτηγό που κινείτο προς Μελιγαλά ξέφυγε από την πορεία του και του το γκρέμισε. Του έμεινε μόνο το κουζινάκι, όπου ζει τώρα μαζί με τη γυναίκα του, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας από παλιότερο τροχαίο.

Ο κύριος Γιώργος μέσα στην ατυχία του ήταν τυχερός που την ώρα του κακού δεν βρισκόταν μέσα στο σπίτι. «Αν ήμουν μέσα θα έψαχναν να με βρουν, και σήμερα θα είχαμε τα τετραήμερα», μας είπε το απόγευμα της Κυριακής και ενώ είχε πιάσει βροχή.

Φέρνοντας στο μυαλό του τις σοκαριστικές στιγμές που είχε ζήσει 2 σχεδόν 24ωρα πριν, μας διηγήθηκε τα εξής: 

«Ευτυχώς που ήμουν έξω, εδώ κάτω από τη μουριά με το σκυλάκι. Πότιζα τα φυτά και τα λουλούδια. Ισα που πρόλαβα να ακούσω το θόρυβο από το φορτηγό που πέρασε σχεδόν δίπλα μου και το είδα να πέφτει με δύναμη στο σπίτι». 

Τι έγινε και ξέφυγε από την πορεία του το φορτηγό, δε γνωρίζει. Παρατήρησε όμως ότι «έφυγε από το δρόμο με δύναμη, καθώς πήδηξε το αυλάκι του δρόμου, παρέσυρε την αδύναμη περίφραξη και ξερίζωσε δύο μεγάλες μουριές, πριν γκρεμίσει το σπίτι». Μας έδειξε δε ότι ο έλεγχος του οχήματος είχε χαθεί πιο νωρίς, σ' ένα σημείο όπου το φορτηγό ξήλωσε μια ταμπέλα δίπλα στο δρόμο.

Ο κ. Λαμπρινόπουλος σημείωσε με πόνο ότι οι κόποι μιας ζωής πήγαν χαμένοι. «Δεν έχουμε ούτε νερό ούτε ρεύμα. Μας φέρνουν τρόφιμα οι συνάνθρωποί μας και δεν έχουμε ψυγείο να τα βάλουμε. Ισα που έχουμε αυτό το κουζινάκι για να κοιμηθούμε». Σε απόγνωση ο συνταξιούχος, μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του, μας έδειξε στην αποθηκούλα τα λιγοστά πράγματα, οικιακά σκεύη, κατσαρολικά που μπόρεσε να βγάλει και να διασώσει από το σπίτι του που έμοιαζε βομβαρδισμένο.

Στην ίδια τραγική κατάσταση βρισκόταν και η γυναίκα του που ταλαιπωρείται από παλιότερο τροχαίο. «Γύρισα το βράδυ από την Αθήνα, όπου είχα πάει γιατί ταλαιπωρούμαι από χειρουργεία και πρέπει να κάνω ακόμα ένα, και είδα το σπίτι μου γκρεμισμένο από το φορτηγό!» μας είπε η γυναίκα και σημείωσε: «Χρειάστηκε να πάω στο Κέντρο Υγείας, γιατί ανέβηκε η πίεσή μου επικίνδυνα από το σοκ και τη στενοχώρια. Μαζί με όλα τα άλλα, δεν έχουμε και ρούχα. Καταστράφηκαν όλα».

Το ζευγάρι των συνταξιούχων βρίσκεται σε απόγνωση. «Ζητάμε ένα σπίτι για να μείνουμε, όπως αυτό που είχαμε. Ηταν οι κόποι μιας ζωής», μας είπαν χαρακτηριστικά οι άνθρωποι.

Γ.Σ.