Σάββατο, 05 Ιουλίου 2014 12:29

Επιδοτούμενα προγράμματα για άνεργους πολύτεκνους στην περιοχή της Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Επιδοτούμενα προγράμματα για άνεργους πολύτεκνους στην περιοχή της Τριφυλίας

 

Επιδοτούμενα προγράμματα για άνεργους πολύτεκνους θα πραγματοποιηθούν από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Πολυτέκνων Τριφυλίας. Για  το σκοπό αυτό ξεκίνησε η καταγραφή του μη απασχολούμενου εργατικού δυναμικού των μελών της, με στόχο την αξιοποίηση επιδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων. 

 

Οπως σημειώνεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση: «Μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, στην προσπάθεια για μείωση της ανεργίας, σε τακτά χρονικά διαστήματα προκηρύσσονται προγράμματα με την επωνυμία "Voucher", τα οποία προσφέρουν επιδοτούμενη θεωρητική κατάρτιση των ανέργων αλλά και πρακτική τους άσκηση, με βάση το κατά περίπτωση θέμα του σεμιναρίου για το οποίο πιστοποιούνται. Το εκπαιδευτικό επίδομα ανέρχεται σε: α) 2.700€ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) για την ομάδα ωφελουμένων που είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων και ΤΕΙ, εκ των οποίων 400€ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 2.300€ στο επίδομα πρακτικής άσκησης. β) 2.400€ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) για την ομάδα ωφελουμένων που είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκ των οποίων 400€ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 2.000€ στο επίδομα πρακτικής άσκησης».

Για αιτήσεις και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Σύλλογο Πολυτέκνων Τριφυλίας, στην οδό Αλεξοπούλου και Χριστιανουπόλεως στην Κυπαρισσία, τηλ. 6945-555270.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER