Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014 08:30

Γεύσεις, μελωδίες και διάθεση στη "Λευκή Γαστρονομική Νύχτα" στο Μάραθο

Γράφτηκε από τον
Γεύσεις, μελωδίες και διάθεση στη "Λευκή Γαστρονομική Νύχτα" στο Μάραθο

 

Με κόσμο, πολλές τοπικές και εξαιρετικές γεύσεις, μουσικές μελωδίες, αλλά πάνω από όλα με μια ευχάριστη διάθεση και ατμόσφαιρα πλημμύρισε ο Μάραθος το βράδυ του Σαββάτου στην "Λευκή Γαστρονομική Νύχτα" που διοργανώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο της περιοχής. Ο Μάραθος δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από οποιοδήποτε κοσμοπολίτικο νησί, δίπλα στη θάλασσα, με την πανσέληνο να καθρεφτίζεται στα νερά της και τα μαγαζιά πλημμυρισμένα από κόσμο, έτοιμα να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες τους.

Στον κεντρικό πεζόδρομο που οδηγεί στην παραλία, οι επισκέπτες μπορούσαν να γνωρίσουν και να απολαύσουν τις γεύσεις των τοπικών τυποποιημένων προϊόντων. Η περιοχή έχει αναπτύξει ιδιαίτερη δυναμική τα τελευταία χρόνια στην τυποποίηση και πολλές επιχειρηματικές προσπάθειες έχουν βρει την ανταπόκριση του κοινού. Επίσης όλοι απόλαυσαν την πεντανόστιμη κακαβιά που ετοίμασαν οι γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαραθούπολης, δείχνοντας παράλληλα και τα μυστικά για ένα γευστικό αποτέλεσμα.

Στο τέλος του πεζόδρομου, ακριβώς δίπλα από την θάλασσα, αρχικά ένας ταχυδακτυλουργός διασκέδασε τους μικρούς επισκέπτες και στην συνέχεια στον ίδιο χώρο την σκυτάλη πήρε το Ωδείο Πύλου που έντυσε μουσικά την "Λευκή Νύχτα". Τα βεγγαλικά δεν άργησαν να φωτίσουν τον καλοκαιρινό ουρανό λίγο μετά τις 11.30 τα οποία μάλιστα εκτοξεύτηκαν μέσα σε ένα καΐκι μέσα στη θάλασσα, ενώ μουσική υπήρχε και σε άλλα σημεία του χωριού. Φυσικά οι επισκέπτες του Μαράθου δεν θα πρέπει να έφυγαν δυσαρεστημένοι, αφού σχεδόν όλα τα καταστήματα είχαν προσφορές στις τιμές τους ειδικά για αυτή την όμορφη βραδιά.

Η βραδιά εντυπωσίασε όσους βρέθηκαν εκεί, ντόπιους και τουρίστες, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, γνωστός δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος.

Ικανοποιημένοι για την εξέλιξη της βραδιάς ήταν οι διοργανωτές της και οι συντελεστές της με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ανδρέα Ανδρικόπουλο να σημειώνει: «Είναι μια βραδιά που έχουμε καλέσει διάφορες επιχειρήσεις με τοπικά προϊόντα. Ο κόσμος τα δοκιμάζει και από ό,τι βλέπω τους αρέσουν. Ελπίζω να έχουν διασκεδάσει κιόλας. Υπάρχει πολύς κόσμος και πιστεύω πώς είχε επιτυχία η βραδιά αν και δεν έχω περάσει ακόμη από όλα τα σημεία, καθώς "Λευκή Νύχτα" δεν είναι μόνο για τον πεζόδρομο, αλλά για όλο το χωριό. Πιστεύω είναι μια πετυχημένη βραδιά και ελπίζω να την ξανακάνουμε».

Ο πρόεδρος του χωριού Γιώργος Μίγγας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που θα γίνουν φέτος στο χωριό μας, καθώς θα ακολουθήσουν και άλλες πολλές. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που έχει έρθει και έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας και από ό,τι φαίνεται ο κόσμος ψάχνει για ένα κίνητρο».

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναγιώτα Λάππα επισήμανε: «Ο σύλλογός μας συμμετέχοντας στην "Λευκή Νύχτα" δείχνει πώς γίνεται η κακαβιά. Την όλη διαδικασία έδειξαν οι κυρίες του συλλόγου και την προσφέραμε δωρεάν στον κόσμο. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε πάντα το καλύτερο στον τόπο μας για αυτό και καλούμε τον κόσμο στο Μάραθο καθώς ακολουθούν πολλές εκδηλώσεις».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER