Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014 14:41

Καλαματα: Συνέλευση ασφαλισμένων και ανασφάλιστων στον ΟΑΕΕ

Γράφτηκε από την
Καλαματα: Συνέλευση ασφαλισμένων και ανασφάλιστων στον ΟΑΕΕ

Ανταποκρίθηκαν οι επαγγελματίες χθες στην πρώτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Ασφαλισμένων - Ανασφάλιστων ΟΑΕΕ.

Η χθεσινή ήταν μια πρώτη γνωριμία των επαγγελματιών με το σύλλογο και τους στόχους που έχει θέσει. Η πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής Πηνελόπη Χανδρινού άνοιξε τις εργασίες και τόνισε πως είναι συνταγματικό δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια. Και ενημέρωσε για την πρότασή της, την οποία πρωτοείπε στην "Ε", σε ρεπορτάζ που φιλοξενήθηκε στο χθεσινό φύλλο. Πρότεινε λοιπόν να διεκδικήσουν από το κράτος να μην παίρνει η Εφορία και ο ΟΑΕΕ περισσότερο από το 20% των εισοδημάτων τους το μήνα. Επίσης να προσφύγουν δικαστικά ώστε να διεκδικήσουν το σβήσιμο χρεών από το Ταμείο, για να μπορούν να έχουν και πάλι ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στη συνέχεια ο δικηγόρος Γιάννης Χριστόπουλος πήρε το λόγο και ενημέρωσε ότι ήδη δουλεύεται η προσφυγή που σκοπεύει ο σύλλογος να καταθέσει στη Δικαιοσύνη. Μάλιστα είπε πως περιμένει μια γνωμοδότηση το φθινόπωρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, στην οποία θα ξεδιαλύνεται κατά πόσο θα έχει δικαίωμα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, με βάση το καταστατικό του, ένας σύλλογος. Σημείωσε ακόμη ότι σκοπός είναι να ασκηθούν πιέσεις και σε θεσμικό επίπεδο μέσω συναντήσεων και επαφών με αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς φορείς. 

Ο Σύλλογος Ασφαλισμένων - Ανασφάλιστων ΟΑΕΕ, όπως προδίδει και το όνομά του, απευθύνεται σε όλους, έμπορους και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με το Ταμείο τους ή με την Εφορία. Μέχρι τώρα το Σωματείο αριθμεί 75 μέλη και συνεχώς αυξάνεται, καθώς την πρωτοβουλία ξεκίνησαν 24, οι οποίοι κατέθεσαν το καταστατικό στο Πρωτοδικείο τον περασμένο μήνα.

 

Ν.Κ.


NEWSLETTER