Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014 17:24

Ολοκληρώθηκε χθες το μαθηματικό συνέδριο στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Ολοκληρώθηκε χθες το μαθηματικό συνέδριο στην Καλαμάτα

Ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα στην Καλαμάτα οι εργασίες του παγκόσμιου μαθηματικού συνεδρίου Structured Numerical Linear and Multilinear Algebra: Analysis, Algorithms and Applications (SLA 2014), το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

 

Στις εργασίες του συνεδρίου, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου "Elite City Resort", μετείχαν συνολικά 70 πανεπιστημιακοί καθηγητές, 10 Ελληνες και 60 ξένοι, από χώρες της Δυτικής Ευρώπης (Βέλγιο, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία και Ολλανδία), τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ισραήλ, τη Ρωσία και την Ιαπωνία.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι δίωρη παρουσίαση με θέμα "Επίλυση μαθηματικών προβλημάτων με ηλεκτρονικούς υπολογιστές", η οποία απευθυνόταν σε μαθητές της Γ΄ λυκείου, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, όπως και σε καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, με ειδικότητα Μαθηματικών ή Πληροφορικής.

Η συμμετοχή των τελευταίων στο συνέδριο πιστοποιήθηκε με ειδική βεβαίωση, την οποία παρέλαβαν -δωρεάν- από τους ξένους πανεπιστημιακούς, σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή, τελευταία ημέρα του συνεδρίου.


NEWSLETTER