Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011 21:24

Τα σκουπίδια σωρώνονται στην Καλαμάτα... περιμένοντας τη "Ram Europe"

Γράφτηκε από την
Τα σκουπίδια σωρώνονται στην Καλαμάτα... περιμένοντας τη "Ram Europe"

Ενώ τα σκουπίδια πνίγουν την Καλαμάτα, και κυρίως τις γειτονιές, η δημοτική αρχή έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στην εγκατάσταση της μονάδας της εταιρείας «Ram Europe» στη Μαραθόλακκα.
Εντός της εβδομάδας αναμένεται να διεξαχθεί στο υπουργείο Εσωτερικών κρίσιμη σύσκεψη για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Καλαμάτα, χωρίς ακόμα να έχει προσδιοριστεί ούτε ο χρόνος αλλά ούτε και η σύνθεση. Συνεργασία και υπομονή ζήτησε πάντως χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, έχοντας την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα θα φτάσουν όλες οι αδειοδοτήσεις - τόσο για τη μονάδα μηχανικής διαλογής και κομποστοποίησης της «Ram», όσο και για το χώρο που προορίζεται για την εγκατάστασή της στη Μαραθόλακκα.
Η οριακή κατάσταση στην οποία έχει φτάσει πλέον η πόλη, με τα σκουπίδια να γίνονται για μία ακόμα φορά μέρος της καθημερινότητάς μας, δεν θα μπορούσε να μην απασχολήσει το προχθεσινό εξ αναβολής Δημοτικό Συμβούλιο. Κατά τη διάρκειά του ο κ. Νίκας, αφού πρώτα εξέφρασε τη λύπη του για τις εξελίξεις, έκανε γνωστό ότι έχουν ήδη ενημερωθεί οι δικαστικές κι οι πολιτικές αρχές, καθώς και ότι προσβλέπει -όπως είπε- σε συνεργασία όλων των πλευρών με σκοπό την εξεύρεση λύσης.


NEWSLETTER