Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011 14:50

Το 3ο Συνέδριο Υγείας στην Καλαμάτα

Το 3ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας θα πραγματοποιηθεί την  Παρασκευή 25 & το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 στην Καλαμάτα, στο Ξενοδοχείο "Elite".
Ο θεσμός της Ημερίδας Υγείας Μεσσηνίας ξεκίνησε το 2009 (1η Ημερίδα Υγείας 2009, 2η Ημερίδα Υγείας 2010), με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, της Πανεπιστημιακής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) που σήμερα δραστηριοποιείται στο Νοσοκομείο «Οι Αγιοι Ανάργυροι» και των Νοσοκομείων Καλαμάτας & Κυπαρισσίας.
Από το χρόνο αυτό η «Ημερίδα Υγείας» αναβαθμίζεται σε Συνέδριο, διότι η ανάγκη προβολής των επιστημονικών εργασιών των συναδέλφων είναι επιτακτική, δίδοντας νέο νόημα και νέες προοπτικές στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη συνεχιζόμενη ιατρική και νοσηλευτική εκπαίδευση. 
Το Συνέδριο απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους με την παροχή υπηρεσιών υγείας, διότι η Οργανωτική και η Επιστημονική Επιτροπή έχουν συμπεριλάβει στο πρόγραμμα τους θέματα υγείας της καθημερινής πραγματικότητας, που ενδιαφέρουν το γιατρό και τον νοσηλευτή της πρώτης γραμμής. 
Φέτος, το Συνέδριο εμπλουτίζεται με το  «Κλινικό Φροντιστήριο ΙΙ», που είναι αφιερωμένο στην «Ορθή Aσκηση της Νοσηλευτικής» και αφορά νοσηλευτές, που έρχεται να συμπληρώσει το Κλινικό Φροντιστήριο Ι, που είναι αφιερωμένο στις «Λοιμώξεις στο Ενδονοσοκομειακό Περιβάλλον και στην Κοινότητα» και αφορά τόσο ιατρούς όσο και νοσηλευτές.
Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 20.00, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα δοθεί διάλεξη με θέμα: «Μουσική και Ιατρική: Η βιολογική προσέγγιση της μουσικής θεραπείας» από τον Καρδιολόγο κ. Αθανάσιο Δρίτσα, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΕΙΟΣ ΛΑΪΚΗ ΣΧΟΛΗ), με ελεύθερη προσέλευση για κάθε ενδιαφερόμενο. Στον ίδιο χώρο θα γίνει και η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου.

Αντώνης Γκάργκουλας, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής
Καθηγητής Γεώργιος Μπαλτόπουλος, Πρόεδρος Συνεδρίου