Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014 19:03

Επιτυχημένος ο δημόσιος θηλασμός στην Καλαμάτα

Επιτυχημένος ο δημόσιος θηλασμός στην Καλαμάτα

Μεγάλη επιτυχία είχε και στην Καλαμάτα ο ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός που έγινε την Κυριακή, αφού σε αυτόν έλαβαν μέρος 40 μαμάδες με τα μωρά τους.

Ετσι, οι θηλάζουσες μητέρες της Μεσσηνίας ένωσαν τη φωνή τους για την πανελλαδική δράση που σκοπό έχει να κάνει γνωστά τα οφέλη του μητρικού γάλακτος, αλλά και τα αιτήματα των μητέρων σχετικά με το δημόσιο θηλασμό. Περισσότερα εξηγεί στην "Ε" η υπεύθυνη από την Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, Μαρία Τζανετέα.

- Πόσα μέλη έχει σήμερα η ομάδα σας και ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι;
"Η ομάδα μας αριθμεί αυτή τη στιγμή 536 μέλη. Ο στόχος μας είναι πάντα ο ίδιος, η από μητέρα προς μητέρα βοήθεια και ενημέρωση, που έχουμε δει ότι αποδίδει και η επιστροφή στο θηλασμό, που είναι η φυσική μέθοδος θρέψης του μωρού".

- Από τότε που ξεκίνησε η ιδέα σας έχετε δει κάτι να αλλάζει στην Καλαμάτα, όσον αφορά τα αιτήματα των μητέρων;
"Ναι, έχουμε δει να αλλάζουν πολλά, προς το καλύτερο. Τα μέλη μας είναι ενεργά, γίνονται συναντήσεις με επιτυχία, ολοένα και περισσότερες μανούλες συμμετέχουν και ενημερώνονται ώστε να επιλέγουν το θηλασμό ως κύρια και φυσική τροφή του παιδιού τους.
Το υπέροχο είναι ότι αφού καταφέρουν οι ίδιες να μπουν στον πετυχήμενο δρόμο του θηλασμού, δείχνουν μεγάλο ζήλο για την προώθηση της Ομάδας και φέρνουν κι άλλες μαζί. Ο θηλασμός στην Καλαμάτα έχει ανέβει κατακόρυφα".

- Τι θα ζητούσατε από τους φορείς και την Πολιτεία, για τα παιδιά και για εσάς τις ίδιες;
"Περισσότερη γνώση και ενημέρωση του ιατρικού προσωπικού, νοσοκομεία φιλικά προς τα βρέφη και το θηλασμό, σωστή ενημέρωση για τις έγκυες και τις μητέρες και κατεύθυνση προς τις ορθές επιλογές όσον αφορά τον τοκετό και τη σίτιση του μωρού".

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάποιος να βρει στο facebook στη σελίδα: "Μεσσηνία: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας.