Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 13:04

Φωταγώγηση δέντρου σε Σπερχογεία και Αρφαρά

Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στη Σπερχογεία θα γίνει σήμερα στις 6.30 μ.μ., με μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, χορούς και λιχουδιές από το Σύλλογο Γυναικών Σπερχογείας «Η Αγία Κυριακή».

Θα ακολουθήσει στις 8 η φωταγώγηση του δένδρου στα Αρφαρά, με μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και κεράσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Αναγέννηση» και το Σύλλογο Κυριών Αρφαρών.
Από τις 9 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία οι παρευρισκόμενοι θα κάνουν “Χριστούγεννα με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας”, το βιωματικό εργαστήρι για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στις 10 το πρωί θα στηθεί Χριστουγεννιάτικη αγορά και θα γίνουν δρώμενα από τους μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας. Στις 6 το απόγευμα ακολουθεί το βιωματικό εργαστήρι με θέμα “Χριστούγεννα με το ΚΠΕ Καλαμάτας” το οποίο θα έχει ελεύθερη συμμετοχή. Για το τέλος της μέρας, στις 8 το απόγευμα θα γίνει συναυλία με τους “JazzSteps”, το σύνολο του τμήματος τζαζ του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. 
Για τις παραπάνω εκδηλώσεις αλλά και για τα εγκαίνια της έκθεσης από το Εικαστικό Εργαστήρι Καλαμάτας μίλησαν χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της "Φάρις" Θανάσης Ηλιόπουλος ο διευθυντής του Εικαστικού Τομέα Παναγιώτης Λαμπρινίδης. Τα εγκαίνια της έκθεσης των μαθητών της "Φάρις" θα γίνουν την Κυριακή στις 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Τα έργα είναι ζωγραφικής, κεραμικής και αγιογραφίας. Στην τελετή των εγκαινίων θα γίνει και ένα εργαστήριο με ελεύθερη συμμετοχή, ενώ θα υπάρχει και ένα δωράκι για όλους όσους βρεθούν εκεί.
Ο κ. Ηλιόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στις εκδηλώσεις του Δήμου. Τοποθετήθηκε επίσης όσον αφορά τον στολισμό, απαντώντας σε εκείνους που παραπονέθηκαν πως δεν έχει στολιστεί όλη η πόλη. Είπε λοιπόν ότι καταρχάς στολίστηκαν τα πιο κεντρικά σημεία της Καλαμάτας και στη συνέχεια όσες πιο πολλές γειτονιές ήταν δυνατό. Μάλιστα σημείωσε πως υπήρχαν γειτονιές, επιχειρηματίες, πολίτες που πήραν τα δικά τους στολίδια και ζήτησαν από τα συνεργεία του δήμου να τα τοποθετήσει, θέλοντας να κάνει σαφές πως και ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλει στο στολισμό της πόλης.
Γ.Σαρ.