Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014 19:42

Εκδηλώσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Μεσσηνίας

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις διοργάνωσε το διήμερο που μας πέρασε η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Μεσσηνίας.

Την Παρασκευή η Σχολή, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου παρουσίασε εκδήλωση στο αμφιθέατρο «Ν. Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών στην Καλαμάτα. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του αναπληρωτή καθηγητή Λαογραφίας Αρ. Δουλαβέρα με θέμα «Λαογραφικά του Δωδεκαημέρου (Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς – Φώτων)». Στη συνέχεια, αποδόθηκαν εκκλησιαστικοί ύμνοι των γιορτών του Δωδεκαημέρου από τα μέλη της Σχολής, καθώς και κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Μικράς Ασίας.
Το Σάββατο ακολούθησε, στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, ομιλία και σεμινάριο Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής από τον καθηγητή του Ωδείου Αθηνών Χρ. Τσιαμούλη, ο οποίος ανέπτυξε και το θέμα «Η διαχρονικότητα της Ελληνικής μουσικής και εκλεκτές συγγένειες».
Το διήμερο έκλεισε με συναυλία παραδοσιακής μουσικής από το Χρ. Τσιαμούλη και την ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής της Σχολής.
Οι φωτογραφία είναι του Γιώργου Τσερεφού.