Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015 19:18

Μεσσήνιοι συνδικαλιστές στον υπουργό Δημόσιας Τάξης

Μεσσήνιοι συνδικαλιστές στον υπουργό Δημόσιας Τάξης

Δικαιωμένοι από τη στάση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση, για τις αλλαγές που προετοιμάζονται στην Αστυνομία, αισθάνονται και οι συνδικαλιστές της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας.

Ο πρόεδρος του σωματείου Γιάννης Αδαμόπουλος και ο γραμματέας Θανάσης Πριστούρης συμμετείχαν στις εργασίες της Ομοσπονδίας τους στην Αθήνα και στις συναντήσεις που έγιναν με εκπροσώπους κομμάτων και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Ο Γ. Αδαμόπουλος τόνισε μιλώντας στην "Ε" ότι για πρώτη φορά στα χρονικά υπουργός ενστερνίστηκε βασικά και πάγια αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος, και συγχρόνως τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μιας νέας Αστυνομίας. Για τη διαμόρφωσή της, όπως μας είπε, σύμβουλοί του θα είναι «η Υπηρεσία και οι συνδικαλιστικοί φορείς - αναγνωρίζοντας τον θεσμικό μας ρόλο και την δυνατότητα να συμβάλουμε στη διαμόρφωση μιας νέας Αστυνομίας, δίπλα και όχι απέναντι στον πολίτη, με κοινωνικό έλεγχο αλλά και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και απολαβές για το ανθρώπινο δυναμικό της». 

Ηδη, όπως ανέφερε το προεδρείο του τοπικού σωματείου, ο υπουργός δρομολογεί το να βγαίνουν οι υπηρεσίες σε εβδομαδιαία βάση - ενώ μέχρι τώρα ο αστυνομικός μάθαινε το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας για την υπηρεσία που θα έχει την επόμενη, και κάποιες φορές το μάθαινε την ίδια μέρα. 

Οι συνδικαλιστές έθεσαν επίσης ζητήματα αναφορικά με την εκπαίδευση των αστυνομικών και κέρδισαν την απόσυρση του άρθρου το οποίο ήθελε την κατάργηση του ασφαλιστικού τους φορέα. Πλέον εξετάζεται η δημιουργία ενός ενιαίου ασφαλιστικού πυλώνα για τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις. 

Επίσης, ο υπουργός κ. Πανούσης τόνισε ότι οι αστυνομικοί δικαιούνται τα αναδρομικά τα οποία αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας να τους επιστραφούν - κάτι που ικανοποίησε τους αστυνομικούς, που σημείωσαν ότι σε ένα κράτος δικαίου οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι αυτονόητο να εφαρμόζονται. 

Ν.Κ.