Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 14:13

Βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ την ώρα της μάχης με τον πάγο στο Μπουρνιά

Βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ την ώρα της μάχης με τον πάγο στο Μπουρνιά

Βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ στις 4 η ώρα χθες το πρωί, στην περιοχή του Μπουρνιά, την ώρα που οι παραγωγοί έδιναν μάχη για να σώσουν την καλλιέργεια της πατάτας από τον πάγο, επιβεβαίωσε πως οι παραγωγοί είναι αβοήθητοι, χωρίς προστασία από την Πολιτεία.

Οπως μας καταγγέλθηκε, η ΔΕΗ δεν είχε διαθέσιμο συνεργείο τη νύχτα, για να παρέμβει άμεσα και να αποκαταστήσει τη βλάβη. Οι παραγωγοί ζητούν να υπάρχει σε επιφυλακή ένα συνεργείο, όταν ξενυχτούν για αντιπαγετική προστασία.

«Υπάρχει πρόβλημα με τη ΔΕΗ», μας είπε ο Πέτρος Βλαχογεωργακόπουλος, παραγωγός στην περιοχή και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας. Μας ενημέρωσε ότι «κάηκε ασφάλεια σε μετασχηματιστή της περιοχής» και σημείωσε: «Δεν ήρθε κανείς. Στη ΔΕΗ το βράδυ ήταν μόνος του ένας υπάλληλος. Μέχρι και στην Πύλο να γίνει ζημιά στο δίκτυο της ΔΕΗ, η Καλαμάτα την καλύπτει. Είναι δυνατόν να μην έχουν ένα συνεργείο για την αντιπαγετική προστασία; Ζητάμε να έχουν ένα συνεργείο σε αυτές τις δύσκολες για μας μέρες. Να υπάρχει σε επιφυλακή ένα συνεργείο της ΔΕΗ τις νύχτες με τον πάγο, για να παρέμβει άμεσα και να μας βοηθήσει».

Ο κ. Βλαχογεωργακόπουλος παρατήρησε ότι «βάλαμε τα τρακτέρ για να σώσουμε την καλλιέργειά μας και σε αυτό αναποδιές είχαμε» και πρόσθεσε με προβληματισμό και απογοήτευση: «Εχουμε ταλαιπωρηθεί, έχουμε πεθάνει. Η θερμοκρασία έπεσε στους 2 κάτω από το μηδέν. Βάλαμε από τις 9 το βράδυ, ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Πλημμυρίσαμε πάλι».

Για τη φετινή πρώιμη παραγωγή και τις μεγάλες δυσκολίες που έχουν μέχρι τώρα από το χειμώνα, επεσήμανε: «Αν γίνουν πατάτες φέτος, θα είναι θαύμα με όλα αυτά που έχουμε τραβήξει. Τα φυτά είναι ταλαιπωρημένα. Κινδυνεύουμε να χρεοκοπήσουμε, παρά τον αγώνα μας».

Γ.Σ.