Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015 16:23

Αντίδραση στο Μεμί για το βιολογικό

Αντίδραση στο Μεμί για το βιολογικό

Το Δίκτυο Φίλων Μεμί αντιδρά στη χωροθέτηση του βιολογικού καθαρισμού της Κορώνης στην περιοχή. Εκτιμά ότι με το βιολογικό θα καταστραφεί η ελκυστική παραλία και η ευρύτερη περιοχή που έχει προοπτικές ανάπτυξης.

Η Λίτσα Αντωνοπούλου - Γιαλελή, μέλος του Δ.Σ. του Δικτύου, επισημαίνει στην "Ε" ότι «η αντίδρασή μας δεν έχει να κάνει με το έργο του βιολογικού. Θέλουμε το βιολογικό. Το πρόβλημα είναι η επιλογή της θέσης».

Παρατηρεί ότι «το Μεμί είναι τουριστική περιοχή και με το βιολογικό καταστρέφεται μια παραλία προσβάσιμη και καθαρή, μια περιοχή που αναπτύσσεται τάχιστα».

Μας εξηγεί πως το Δίκτυο Φίλων Μεμί «θέλει μικρότερο βιολογικό, διαχειρίσιμο. Οχι τεράστιους βιολογικούς με μεγάλο κόστος λειτουργίας και συντήρησης».

Θεωρούν απαράδεκτη την επιλογή της περιοχής τους κι εκτιμούν ότι «η καλύτερη επιλογή θα ήταν ένας ή δύο κόμπακτ βιολογικοί μέσα στην Κορώνη, στο Αρτάκι και στο Μόλο».

Το Δίκτυο επικρίνει το Δήμο Πύλου - Νέστορος και το δήμαρχο, γιατί «δεν έχουμε ενημέρωση, αρνούνται να μας ενημερώσουν. Εχουμε ζητήσει έγγραφη ενημέρωση από το δήμο».

Η κ. Αντωνοπούλου - Γιαλελή αναφέρει ότι «ανοιχτές δεξαμενές στο Μεμί είναι πέρα από κάθε λογική» και σημειώνει: «Θέλουμε βιολογικό στο πλαίσιο του οικιστικού περιβάλλοντος της Κορώνης. Οι ενστάσεις μας είναι για την τοποθεσία, ενώ και οικονομικά δε θα μπορέσει να σταθεί».

Γ.Σ.