Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015 09:02

Ενημερωτική εκδήλωση για τα άτομα με αναπηρία χθες στην Καλαμάτα

Ενημερωτική εκδήλωση για τα άτομα με αναπηρία χθες στην Καλαμάτα

Ενημερωτική εκδήλωση για τα άτομα με αναπηρία διοργάνωσε χθες το απόγευμα, στο ξενοδοχείο "Pharae Palace" στην Καλαμάτα, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ).

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη και η εκδήλωση η οποία κράτησε μέχρι το βράδυ εστίασε στην εκπαιδευτική δράση «Πρόγραμμα διά βίου μάθησης ατόμων με βαριές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης σε κοινωνικές δεξιότητες». Συντονίστρια ήταν η Αθανασία Καρούνου, μέλος του Γενικού Συμβουλίου ΕΣΑΜΕΑ και τους συμμετέχοντες καλωσόρισε η Σπυριδούλα Λάγιου, υπεύθυνη για θέματα ισότητας των φύλων - γυναικών με αναπηρία και μητέρων παιδιών με αναπηρία, της Εκτελεστικής Γραμματείας ΕΣΑΜΕΑ.
Πρώτος εισηγητής ήταν ο Χάρης Ασημόπουλος, επίκουρος καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθηνών - Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν επίσης οι Πέννυ Παπανικολοπούλου εξωτερική συνεργάτιδα ΕΣΑΜΕΑ, Κατερίνα Κεράνη πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Μεσσηνίας «Η Υπομονή», Χριστίνα Μακρίδη επισκέπτρια Υγείας και επιστημονικά υπεύθυνη στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Καλαμάτας και Γεωργία Γιαννοπούλου εκπαιδεύτρια - ψυχολόγος.