Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 19:47

Η “Agora” στο “Τρενοτεχνείον”

Η “Agora” στο “Τρενοτεχνείον”

Η ταινία "Agora" του δημοσιογράφου Γιώργου Αυγερόπουλου προβλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κατάμεστο από κόσμο "Τρενοτεχνείο" στην Κυπαρισσία. Μια ταινία μέσα από την οποία ο δημιουργός της παρουσιάζει τα δύσκολα χρόνια που περνά η χώρα μας, και οι πολίτες της φυσικά, τα τέσσερα χρόνια της κρίσης από το 2010 -2014.

Μια ταινία που δίνει τροφή για σκέψη σε όλους για το τι πραγματικά συμβαίνει στη χώρα μας και κυρίως ποιες είναι αυτές οι πολιτικές που εφαρμόζονται σε αυτή, προκειμένου να περάσει η πολιτική της λιτότητας. Μέσα από προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που ένιωσαν στο πετσί τους την κρίση αλλά και την ματιά του Γιώργου Αυγερόπουλου σε όλα τα πολιτικά γεγονότα που έχουν σημαδέψει αυτή την πορεία, όπως λέει και ο ίδιος, η ταινία αυτή είναι μια κραυγή της Ελλάδας προς την Ευρώπη πως οι πολιτικές λιτότητας όχι μόνο δεν μειώνουν τα χρέη και τα ελλείμματα αλλά γενούν τον φασισμό και φέρνουν την φτώχεια και αυτό σημειώνει είναι κάτι που απειλεί όλη την Ευρώπη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι με την ολοκλήρωση της προβολής υπήρξε συζήτηση και διάλογος με τον Γιώργο Αυγερόπουλο στον οποίο και τέθηκαν αρκετά ερώτημα και προβληματισμοί.

Μιλώντας ο Γιώργος Αυγερόπουλος για την ταινία και για την κατάσταση της χώρας μας επισήμανε: «Είναι μεγάλη τιμή να είμαι εδώ. Είναι μια πάρα πολύ ευχάριστη μέρα το γεγονός ότι μπορέσαμε να κατεβάσουμε την ταινία στην Κυπαρισσία με την πρωτοβουλία της οικογένειας του Γιώργου Σαμπαζιώτη και του Νίκου Καλογερόπουλου. Η ταινία "Αgora" αποτυπώνει τα 4 δύσκολα χρόνια από το 2010 – 2014 που ζήσαμε όλοι μας. Περιλαμβάνει την ζωή την δική μου, τη δική σας και ίσως πολλών ανθρώπων που ζουν μακριά από εδώ και αντιλαμβάνονται ωστόσο τα αποτελέσματα που φέρνουν οι πολιτικές λιτότητας σε όλη την Ευρώπη. Στην ουσία η "Agora" είναι μια κραυγή από την Ελλάδα προς τον υπόλοιπο κόσμο για τις πολιτικές λιτότητας που το μόνο που κάνουν δεν είναι να μειώνουν τα ελλείμματα και το χρέος, εν προκειμένω της Ελλάδας, αλλά να φτωχαίνουν την κοινωνία, να φέρνουν φτώχεια και φασισμό στην κοινωνία που είναι και μια από τις μεγαλύτερες απειλές όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.

Κ.Μπ.