Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015 07:46

Ποιούς… καίει ο φούρνος του Κωνσταντινέα

Γράφτηκε από τον
Ποιούς… καίει  ο φούρνος του Κωνσταντινέα

Φως στην ισχυρή έκρηξη στο φούρνο του τότε διαιτητή και σήμερα βουλευτή Μεσσηνίας Πέτρου Κωνσταντινέα, το Φεβρουάριο του 2012 στην Καλαμάτα, φαίνεται να ρίχνει το πόρισμα του αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Αριστείδη Κορέα, το οποίο συνδέει άμεσα το συμβάν εκείνο με την υπό διερεύνηση εγκληματική οργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στο ίδιο πόρισμα, το οποίο έφερε αυτούσιο στη δημοσιότητα το βράδυ της Δευτέρας η εκπομπή “Δίκη στον ΣΚΑΪ” του Κυριάκου Θωμαΐδη, υπάρχουν εκτενείς αναφορές για τη συμμετοχή σε αυτή την οργάνωση υψηλόβαθμου ποδοσφαιρικού παράγοντα σε μεσσηνιακό αλλά και πανελλαδικό επίπεδο, σε βάρος του οποίου έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη.

Οσον αφορά την έκρηξη στο φούρνο του Πέτρου Κωνσταντινέα στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας τα ξημερώματα της 23ης Φεβρουαρίου 2012, ηθικός αυτουργός φέρεται να είναι ο πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ, ενώ φυσικοί αυτουργοί “κακοποιά στοιχεία φανατικοί οπαδοί” της ίδιας ομάδας. Αφορμή για το παραπάνω περιστατικό φέρεται να ήταν η δυσαρέσκεια της εγκληματικής οργάνωσης για τη διαιτησία του κ. Κωνσταντινέα σε συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό αγώνα, και ενώ νωρίτερα βάσει των καταθέσεων του είχε ζητηθεί με διάφορους τρόπους να ευνοήσει με τα σφυρίγματά του την ομάδα του φερόμενου ως φυσικού αυτουργού.

Μεταξύ αυτών που φέρονται να του ζήτησαν ευνοϊκά σφυρίγματα είναι και ο Μεσσήνιος ποδοσφαιρικός παράγοντας, ο οποίος στη συνέχεια ζήτησε δημοσίως και την παραδειγματική τιμωρία του διαιτητή. Ο Μεσσήνιος παράγοντας πάντως σε κατάθεσή του έχει αρνηθεί κάθε συμμετοχή του σε διαδικασία κατάρτισης πινάκων διαιτησίας, αλλά και οποιαδήποτε επικοινωνία με τον Κωνσταντινέα για τη διαμόρφωση αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα.

Στο μακροσκελές πόρισμα 173 σελίδων του αντεισαγγελέα Κορέα γίνεται αναλυτικά λόγος για τον τρόπο δράσης και τους σκοπούς της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία μεταξύ άλλων επιχειρούσε να χειραγωγήσει ποδοσφαιρικούς αγώνες μέσω ορισμού διαιτητών, αλλά και εκβιασμών.

Μέσα από το πόρισμα γίνεται σαφές ότι προκύπτουν επαρκή στοιχεία για την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος 16 συνολικά ατόμων, μεταξύ αυτών και του προαναφερθέντος Μεσσήνιου παράγοντα. Ειδικότερα, οι κατηγορίες σε βάρος του είναι συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ηθική αυτουργία σε απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, και απόπειρα εκβιασμού.

Αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία κατάθεσης των κατηγορούμενων ενώπιον του ειδικού ανακριτή Διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, κάτι που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο Μάιο.

Δ.Πλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER