Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2010 15:33

Δεν γνωρίζουν για τις συνταγογραφήσεις

ΙΚΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ




Δεν έχει καμία ενημέρωση από τα κεντρικά του ΙΚΑ ο διευθυντής των υγειονομικών υπηρεσιών του στην Καλαμάτα, Στάθης Λευθεριώτης, για περίπτωση γιατρών στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα που -σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»- φέρεται ότι συνταγογραφούσαν φάρμακα αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ το μήνα.
Την πιο πάνω δήλωση έκανε χθες στην «Ε» ο Στ. Λευθεριώτης, προσθέτοντας ότι εφ’ όσον υπάρξει κάποια εξέλιξη, η διοίκηση του Ταμείου είτε θα προβεί σε σχετική ανακοίνωση απ’ ευθείας, είτε -όσον αφορά ενδεχόμενες περιπτώσεις στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα- θα τον ενημερώσει δίνοντάς του πιθανότατα και την άδεια να προβεί σε ανακοινώσεις.
Από την πλευρά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καλαμάτας, ο γραμματέας Στέφανος Καμινιώτης δήλωσε επίσης ότι δεν έχει ενημέρωση - «ο Φαρμακευτικός Σύλλογος δεν έχει θεσμοθετημένη δυνατότητα εμπλοκής στις όποιες έρευνες», σημείωσε. Παράλληλα, εξέφρασε επιφύλαξη να διατυπώσει την οποιαδήποτε άποψη πριν, όπως είπε, γίνουν γνωστές λεπτομέρειες - δεδομένου ότι, όπως ανέφερε, από μόνη της η ακριβή συνταγογράφηση δεν υπονοεί υποχρεωτικά και δόλο:
«Να δούμε πρώτα τις ειδικότητες των γιατρών που έχουν προβεί σε τέτοιες συνταγογραφήσεις, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες παθήσεις που απαιτούν χρόνια θεραπεία με φάρμακα τα οποία η κρατική διατίμηση έχει κοστολογήσει ιδιαίτερα ακριβά», είπε ο Στ. Καμινιώτης. Πρόσθεσε δε ότι τον τελευταίο χρόνο φαίνεται να γίνεται υπερβολική προβολή σε θέματα σχετικά με τον ιατρικό κόσμο και τα φάρμακα, αναρωτώμενος μήπως ενδεχομένως θα πρέπει να αναζητηθεί σκοπιμότητα πίσω από αυτό το «μπαράζ».
Β.Γ.Μ.