Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 21:43

20 παιδιά από τα Χωριά SOS στα "ξύλινα" της Αλαγονίας

Γράφτηκε από την

Μια μοναδική ευκαιρία να περάσουν ένα διήμερο στην όμορφη Μεσσηνία, δίνεται σε 20 παιδιά της Στέγης Νέων κι Εφήβων των Παιδικών Χωριών SOS, ύστερα από πρωτοβουλία των καταλυμάτων "Αλαγονία - Ορεινή φιλοξενία" -γνωστά ως "ξύλινα".

Τα παιδιά αναμένονται σήμερα και θα φιλοξενηθούν μέχρι την Κυριακή στα "ξύλινα" έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν και τις ομορφιές του Ταϋγέτου και όλης της Μεσσηνίας. Αλλωστε, για το Σάββατο έχει προγραμματιστεί εκδρομή σε περιοχές της Μεσσηνίας, ενώ δεν αποκλείεται να παρακολουθήσουν και παράσταση στην Αρχαία Μεσσήνη, στο πλαίσιο του 4ου Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος. Την Κυριακή και μέχρι την ώρα της αναχώρησής τους ο τοπικός σύλλογος της Αλαγονίας έχει προγραμματίσει να τους προσφέρει γεύμα ύστερα από τον περίπατο και την περιήγηση στο φυσικό περιβάλλον της  περιοχής.

Σύμφωνα με τους νέους διαχειριστές των καταλυμάτων, Γιάννη Δούζη και Κώστα Μπουρδέκα, η ιδέα ξεκίνησε από την προηγούμενη διαχειρίστρια, τη Νάντια Μανούσου και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον κ. Δούζη. Στόχος είναι μάλιστα να υλοποιηθούν πολλές ακόμα ιδέες στο μέλλον, αφού όπως τονίζουν, κύριο μέλημα  στα "ξύλινα" της Αλαγονίας είναι η φιλοξενία και μέχρι στιγμής δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν φιλοξενηθεί δωρεάν συμμετέχοντας σε διάφορες διοργανώσεις, με στόχο φυσικά και την ανάδειξη της περιοχής αλλά και γενικότερα όλης της Μεσσηνίας. 

Πιο συγκεκριμένα για την εν λόγω πρωτοβουλία, ο κ. Δούζης και ο κ. Μπουρδέκας υπογραμμίζουν πως "το οφείλουμε σε αυτά τα παιδιά. Είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουν άλλους τόπους, ν' ανοίξουν ακόμα περισσότερο τους ορίζοντές τους, να δουν με μια άλλη ματιά το μέλλον. Και βέβαια, να τους φέρουμε πιο κοντά στη Μεσσηνία. Να γνωρίσει ο κόσμος αυτό τον τόπο". 

Κ.Δ.