Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011 18:51

Χρυσό Μετάλλιο για το Μοσχοφίλερο Μαντινείας 2010 της εταιρείας "Ελληνικά Κελλάρια"

Χρυσό Μετάλλιο για το Μοσχοφίλερο Μαντινείας 2010 της εταιρείας "Ελληνικά Κελλάρια"

Αλλη μια τιμητικότατη διάκριση για τη «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.: Το κρασί Μοσχοφίλερο Μαντινείας εσοδείας 2010 απέσπασε το χρυσό μετάλλιο στον φετινό Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου της Θεσσαλονίκης.
Στον διαγωνισμό, που έγινε τον Μάρτιο, συμμετείχαν περίπου 700 κρασιά από την Ελλάδα και άλλες 7 χώρες, τα οποία αξιολογήθηκαν και κρίθηκαν από 35μελή Επιτροπή Γευσιγνωστών – Οινολόγων, 13 Ελλήνων και 22 Ξένων.
Με την κατάκτηση χρυσού μεταλλίου στον Διαγωνισμό, το Μοσχοφίλερο Μαντινείας 2010 της «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε» πιστοποίησε ότι η φετινή σοδειά ήταν πραγματικά εξαιρετική και έδωσε την δυνατότητα στην Ελληνικά Κελλάρια να δημιουργήσει ένα κρασί πολύ υψηλού επιπέδου, το οποίο ήδη από τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας της νέας εσοδείας 2010 κερδίζει την διεθνή αναγνώριση.
Το συγκεκριμένο κρασί παράγεται στο οινοποιείο της Ελληνικά Κελλάρια που βρίσκεται στην καρδιά του αμπελώνα της Μαντινείας, λίγο έξω από την Τρίπολη της Αρκαδίας. Είναι ένα κρασί με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π), πλούσιο σε οξύτητες και αίσθηση φρεσκάδας, με απαλές γευστικές νότες πορτοκαλιού, λεμονιού και κίτρου. Τα έντονα αρώματα ανοιξιάτικων αγριολούλουδων της ελληνικής φύσης εντυπωσιάζουν από την πρώτη γουλιά κάθε απαιτητικό καταναλωτή, που αναζητά στο ποτήρι του μια αυθεντικά ελληνική οινική εμπειρία υψηλής ποιότητας.
Το Μοσχοφίλερο Μαντινείας της «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε» συνοδεύει άριστα κάθε πιάτο της καθημερινής ελληνικής κουζίνας και πίνεται δροσερό από το ψυγείο στους 6-8ο C. Εξάγεται σε 32 χώρες, όντας άξιος πρεσβευτής της Οινικής Ελλάδας σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι Έλληνες καταναλωτές μπορούν να το βρουν σε όλες τις καλές κάβες και τα καλά Σούπερ Μάρκετ σε φιάλη 750ml. Χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερη ετικέτα γεμάτη … Λουλούδια αφού αποτελεί μέλος της οικογένειας Ποικιλιακά Λουλούδια, σειρά αποτελούμενη από 8 διαφορετικά κρασιά αυθεντικών ελληνικών και διεθνών ποικιλιών). Ακόμα διατίθεται και σε οικογενειακή συσκευασία 1,5L με προσιτή τιμή, για να συνοδεύει καθημερινά ποτήρι – ποτήρι το σπιτικό μας τραπέζι.

* Τα "Ποικιλιακά" της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων αποτελούν μια ξεχωριστή σειρά κρασιών που οινοποιούνται από αυθεντικά ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες σταφυλιών που καλλιεργούνται στα καλύτερα αμπελοτόπια της Ελλάδας. Απολαύστε τα στο καθημερινό ή στο γιορτινό σας τραπέζι.
Η σειρά αποτελείται από 8 κρασιά διάφορων ποικιλιών που εκφράζουν τον πλούτο και τη δυναμική των κυριότερων αμπελοοινικών περιοχών της Ελλάδας. Συγκεκριμένα:
Μοσχοφίλερο Μαντινείας, λευκό κρασί με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης, εκλεπτυσμένο άρωμα εσπεριδοειδών και απαλή φρουτώδη γεύση, που συνοδεύει αρμονικά ψάρια, θαλασσινά και λευκά κρέατα.
Αγιωργίτικο Νεμέας, ερυθρό κρασί με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης, πλούσιο άρωμα και σώμα, βελούδινη γεύση και λαμπερό ρουμπινί χρώμα. Συνοδεύει ιδανικά κόκκινα κρέατα, κυνήγι και  ζυμαρικά με κόκκινες πικάντικες σάλτσες.
Ασύρτικο Σαντορίνης, λευκό κρασί με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης, ζωηρή γεύση και επίγευση που χαρίζει αρώματα κίτρου και πορτοκαλιού. Ιδανικός συνοδός για πιάτα θαλασσινών ή εκλεκτά ψάρια στη σχάρα.
Αθήρι από την Ροδο, Αιγαιοπελαγίτικο κρασί με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη, γεύση γεμάτη φρεσκάδα και χαρακτηριστικά  αρώματα ανοιξιάτικων αγριολούλουδων. Συνοδεύει αρμονικά το σύνολο της μεσογειακής κουζίνας, κυρίως τις παραδοσιακές πίτες, αλλά και πιάτα με λευκά κρέατα και σάλτσες.
Κοτσιφάλι από την Κρήτη, αντιπροσωπευτικό κόκκινο κρασί της Κρήτης με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη, πλούσια γεύση και σύνθετα αρώματα κόκκινων φρούτων. Συνδυάζεται ιδανικά με την Κρητική κουζίνα και τις μεσογειακές γεύσεις.
Ροδίτης από τη Στερεά Ελλάδα, λευκό κρασί με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη, με λαμπερό χρώμα και πράσινες ανταύγειες, έντονη φρεσκάδα και απαλά αρώματα της ανοιξιάτικης ελληνικής φύσης. Συνοδεύει υπέροχα το σύνολο της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας.
Σαββατιανό από την Βοιωτία, λευκό κρασί με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη, χρυσοκίτρινο ζωντανό χρώμα και γεύση με  έντονη φρεσκάδα. Συνοδεύει ιδανικά την πατροπαράδοτη ελληνική κουζίνα, όπως μαγειρευτά, λαδερά και όσπρια.
Cabernet Sauvignon από την Στερεά Ελλάδα, διεθνής ποικιλία γαλλικής καταγωγής. Το κρασί της έχει βαθύ κόκκινο πορφυρό χρώμα και ντελικάτη μεστή γεύση, που χαρίζει στην επίγευση έντονο αίσθημα απόλαυσης. Συνοδεύει αρμονικά τα κίτρινα λιπαρά τυριά, σαλάτες με πικάντικα dressings, καθώς και όλα τα κρεατικά στη σχάρα.
Η «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων» στα διάφορα οινοποιία της ανά την ελληνική επικράτεια έχει τη δυνατότητα να αξιοποιεί μεγάλο μέρος του αμπελοοινικού πλούτου της χώρας και να παρουσιάζει κρασιά ιδανικά για κάθε περίσταση και γούστο.