Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011 13:57

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας για τις καθαρίστριες των σχολείων

Γράφτηκε από την

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας καταγγέλει την απόφαση των Υπουργών παιδείας και εσωτερικών να περάσουν διατάξεις στο άσχετο νομοσχέδιο περί φοροδιαφυγής
( Ν.3943/11) με βάσει το οποίο, οι καθαρίστριες των σχολείων, θα στέλνονται για δουλειά σε άλλες υπηρεσίες των Δήμων την περίοδο διακοπών  Χριστουγέννων-Πάσχα - Καλοκαιριού
Με το Ν.3870/10 οι καθαρίστριες των δημοσίων σχολείων μεταφέρθηκαν στους Δήμους σε προσωποπαγείς θέσεις με την ίδια σχέση εργασίας για άσκηση αποκλειστικά και μόνο τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων.
Η Κυβέρνηση ακολουθώντας πιστά τις συνταγές του μνημονίου και της Τρόικα προσπαθεί  να περικόψει δαπάνες, όμως σε αυτή την περίπτωση ο καθαρισμός των σχολείων είναι ένα πολύ σημαντικό έργο και η υγεία των παιδιών είναι ακόμη πιο σημαντική.
Χρέος  όλων μας είναι να απαιτήσουμε καθαρό σχολείο.
Κατά την διάρκεια των σχολικών  διακοπών γίνεται  γενική καθαριότητα που δεν μπορεί να γίνει όταν τα σχολεία λειτουργούν.
Επίσης θα πρέπει  να γίνει γνωστό σε κάθε κατεύθυνση ότι οι καθαρίστριες κάνουν  χρήση της  κανονικής τους άδειας  μόνο όταν τα σχολεία είναι κλειστά λόγω της ιδιαιτερότητας που υπάρχει και την ανάγκη  για καθημερινό καθαρισμό.
Ζητάμε από την Κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις  της και να εφαρμόσει αυτά που πρόσφατα ψήφισε.
Σε καμιά περίπτωση  δεν θα πρέπει να υπάρξει μετακίνηση καθαριστριών σε υπηρεσίες των Δήμων στην περίοδο σχολικών διακοπών γιατί τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην καθαριότητα των σχολείων θα είναι τεράστια.

ΤΣΩΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ