Πέμπτη, 28 Μαϊος 2015 14:07

«Στο λαό της Καλαμάτας τα 48 στρέμματα στον Κορδία»

«Να αποδοθούν στον καλαματιανό λαό τα 48 στρέμματα στον Κορδία, που έχουν ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση».

Αυτό ζητούν με ψήφισμά τους κάτοικοι και φορείς της Καλαμάτας, από κοινού με πολιτικές οργανώσεις, με την Επιτροπή Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας στην Ελλάδα της Πόλεως της Καλαμάτας, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών Κώστα Αλεξίου, τους βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους και την Επιτροπή Κατοίκων της Καλαμάτας Ενάντια στην Πώληση Ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ.

Το εν λόγω ψήφισμα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, εγκρίθηκε στο περιθώριο εκδήλωσης που έγινε το Σάββατο 9 Μαΐου στη μάντρα των Παλιών Σφαγείων Καλαμάτας, στη μνήμη των 10 εκτελεσμένων από τους Ναζί την 13η Σεπτεμβρίου 1943.

«Για εμάς, τούτος ο τόπος είναι Ιερός, ποτισμένος με αίμα Ελλήνων πατριωτών, που θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι από τα δεσμά του φασισμού. Ζητάμε τα 48 στρέμματα, που έχουν ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση, να αποδοθούν στον καλαματιανό λαό. Ο τόπος αυτός είναι κομμάτι της ιστορίας της πόλεως της Καλαμάτας. Η ιστορία δεν πωλείται», καταλήγει το ψήφισμα.