Παρασκευή, 29 Μαϊος 2015 17:27

5η εβδομάδα σε επίσχεση οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο

5η εβδομάδα σε επίσχεση οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο

«Οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας διανύουν την 5η εβδομάδα σ’ επίσχεση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες εργασίας με τις εκατοντάδες οφειλόμενες άδειες και ρεπό, τα ανύπαρκτα μέσα υγιεινής και ασφάλειας, το απάνθρωπο και παράνομο ωράριο εργασίας, τ’ απλήρωτα δεδουλεύμενα 5 μηνών, τις περικοπές ύψους 40% που έγιναν στα εξαιρέσιμα - νυχτερινά - αργίες του Δεκέμβρη του 2014 με απόφαση του Διοικητή του Γ.Ν. Μεσσηνίας».

Αυτό τονίζεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας - στην οποία συμπληρώνονται τα εξής:

«"Καλοθελητές" μεγαλοδιευθυντές κλινικών απειλούν με αναφορές και εισαγγελείς, προσωπικό που κινητοποιείται καθυβρίζεται και απειλείται. Η στάση μερίδας ειδικευμένων ιατρών διόλου αθώα δεν είναι, καθώς οι κορώνες περί "πατριωτισμού μπροστά στη διαπραγμάτευση" έχουν και πολιτική ταυτότητα κι εξυπηρετούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην προσπάθεια υπονόμευσης των αντιδράσεων. 

Περιστατικά βαφτίζονται ως "επείγοντα" προκειμένου να παραβιαστεί το προσωπικό ασφαλείας και να πιεστεί το προσωπικό μπροστά στο "καλό του ασθενούς".

Ενάντια σ’ αυτήν την επίθεση ξεκαθαρίζουμε ότι το προσωπικό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας δεν θα υποχωρήσει έως ότου προχωρήσει η διαδικασία αποπληρωμής των δεδουλευμένων».