Τρίτη, 09 Ιουνίου 2015 13:15

Εκδηλώσεις τιμής για τον Τέλλο Αγρα

Εκδηλώσεις τιμής για τον Τέλλο Αγρα

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Σαράντο Αγαπηνό (καπετάν Τέλλος Αγρας) και τον Αντώνη Μίγγα πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη και την Εδεσσα, στον τόπο θυσίας τους, με τη συμμετοχή πολυπληθούς αντιπροσωπείας του Δήμου Τριφυλίας και Γαργαλιανιωτών.

Συγκεκριμένα το Σάββατο το απόγευμα στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στο χώρο όπου βρίσκεται το άγαλμα του καπετάν Αγρα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από το Σύλλογο Μεσσηνίων Μακεδονίας Θράκης «Καπετάν Αγρας» παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών. Την Κυριακή το πρωί στο Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στην Εδεσσα εψάλη επιμνημόσυνη δέηση από το μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Το απόγευμα της ίδιας μέρας τελέστηκε από τον κ. Ιωήλ επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου που βρίσκεται μεταξύ των χωριών Καρυδιά και Αγρας. Χαιρετισμούς απηύθυναν οι δήμαρχοι Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας και Εδεσσας Δημήτρης Γιάννου και έγινε κατάθεση στεφάνων από τις τοπικές και στρατιωτικές αρχές, απαγγελίες ποιημάτων, ενώ τιμές απέδωσε άγημα του Στρατού. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς από χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυδιάς.

Να σημειώσουμε ότι στις εκδηλώσεις εκ μέρους του Δήμου Τριφυλίας παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αδρακτάς και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Γιάννης Κατσούλας, ενώ συμμετείχαν τοπικοί βουλευτές, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Κ.Μπ.