Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 20:24

Αιτήσεις για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας

Αιτήσεις προκειμένου να υπαχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής θα πρέπει να υποβάλουν άποροι και οικονομικά δυσπραγούντες που κατοικούν στη Μεσσηνία, από τις 15 Ιουλίου ώς τις 5 Αυγούστου:

Αυτό αναφέρει η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας σε σχετική ανακοίνωσή της, στην οποία διευκρινίζει ότι η πρόσκληση για αιτήσεις γίνεται με την ευκαιρία την υλοποίηση του πιο πάνω προγράμματος στο νομό μας από την Κοινωνική Σύμπραξη «Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους άπορους (ΤΕΒΑ/FEAD)».

Το ΤΕΒΑ, σημειώνεται στην ανακοίνωση, υποστηρίζει δράσεις συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης και διανομής τροφίμων ή/και βασικής υλικής συνδρομής, καθώς επίσης στηρίζει συνοδευτικά μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.

Η αίτηση είναι προσβάσιμη από ηλεκτρονική εφαρμογή προσαρτημένη στην ιστοσελίδα www.idika.org.gr/teba/ και επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν. 1599/1986. Υποβάλλεται ηλεκτρονικά, α) είτε ιδιωτικά, με χρήση των κωδικών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXIS), β) είτε μέσω των δομών της Περιφερειακής Ενότητας, των δήμων του νομού και άλλων φορέων.

Συγκεκριμένα, σημεία εξυπηρέτησης στη Μεσσηνία για τη συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης είναι τα εξής:

Α) Καλαμάτα: α) Στο Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Μεσσηνίας, στο ισόγειο του Διοικητηρίου (Ψαρών 15), β) Στη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, στο ισόγειο του Διοικητηρίου (Ψαρών 15), γ) Στο ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας (πύλη παλαιού στρατοπέδου, Ανατολικό Κέντρο Καλαμάτας), δ) Στον Σύλλογο γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ν. Μεσσηνίας (Ψαρών και Αριστείδου 1).

Β) Δήμος Μεσσήνης: α) Δημαρχείο Μεσσήνης, β) ΚΕΑΔΗΜ (Μουλαβασίλη 12-18).

Γ) Δήμος Πύλου - Νέστορος: α) Δημοτικό Κατάστημα Κορώνης, β) Δημοτικό Κατάστημα Μεθώνης, γ) Δημοτικό Κατάστημα Χιλιοχωρίων, γ) Δημοτικό Κατάστημα Παπαφλέσσα

Δ) Δήμος Οιχαλίας: Δημοτικό Κατάστημα Μελιγαλά

Ε) Δήμος Δυτικής Μάνης: α) Δημοτικό Κατάστημα Καρδαμύλης, β) Δημοτικό Κατάστημα Κάμπου

Στ) Δήμος Τριφυλίας: α) Δημοτικό Κατάστημα Κυπαρισσίας, β) Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών, γ) Δημοτικό Κατάστημα Γαργαλιάνων, δ) Δημοτικό Κατάστημα Κοπανακίου.