Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015 13:15

Καλή κριτική για το δίσκο "Sadistic Leader" των Hard Disk Drive από τους Γαργαλιάνους

Καλή κριτική για το δίσκο "Sadistic Leader" των Hard Disk Drive από τους Γαργαλιάνους

Μια πολύ καλή κριτική για το δίσκο "Sadistic Leader" της μέταλ μπάντας από τους Γαργαλιάνους Hard Disk Drive ανέβασε το "rockin.gr".

Η κριτική του Μανώλη Ροδοκανάκη είναι η εξής: "Αρχικά, ας ξεπεράσουμε το γεγονός ότι υπάρχει μπάντα που λέγεται Hard Disk Drive. Οποιος θέλει ονομάζει την δικιά του Central Processing Unit και τελειώνει εδώ το παραμύθι. Βασικά λίγο πιο κάτω θα τελειώσει γενικότερα, γιατί για τέτοιες μπάντες δεν έχεις να πεις και πολλά πράγματα. Πριν από 2 λεπτά πήρα τηλέφωνο έναν συνάδελφο στη δουλειά και του είπα «Ρε συ, μου στείλανε ένα EP για review, το οποίο αποδεικνύει περίτρανα το πώς μπορείς να παίξεις εν έτει 2015 heavy metal χωρίς καμία απολύτως καινοτομία και να σπέρνει.» Ε, δεν έχω να πω και σε σας τίποτα παραπάνω. Οι Hard Disk Drive είναι μια μπάντα που κάνει αυτό ακριβώς – και ναι, το κάνει άψογα. Ξεχάστε πειραματισμούς και καινοτομίες: εδώ έχουμε ατόφιο heavy metal, πότε προς “Painkiller”, πότε προς Iced Earth, λίγες τζούρες από Maiden, τέτοια πράγματα. Κυρίως, εδώ έχουμε υπέροχες μελωδίες, φοβερή ερμηνεία από μια εντυπωσιακού βάθους φωνή και παραγωγή που όλα αυτά τα παρουσιάζει με σύγχρονο και άρτιο τρόπο. Και ωραία τραγούδια ρε φίλε, που τα σιγοτραγουδάς από την πρώτη ακρόαση. Και ναι ρε, αυτό φτάνει! Βασικά δε φτάνει απλά, αυτό είναι το νόημα, αλλά ας το αφήσουμε αυτό γιατί θα γίνω κακός …

Σύντροφοι, εμένα αυτό εδώ το EP με εντυπωσίασε. Με εντυπωσίασε ακριβώς επειδή δεν είναι φτιαγμένο για να εντυπωσιάσει. Μοιάζει με μικρή ομάδα, που με καλές μεταγραφές και πραγματιστικό ποδόσφαιρο βγαίνει Ευρώπη. Α, σας είπα ότι τα παλικάρια είναι από τη Μεσσηνία; Οχι ε; Χεχεχε, μάλλον το ξέχασα … Αλλά δεν πειράζει, δεν θα το καταλαβαίνατε ούτως η άλλως. Ορίστε λοιπόν, Ελληνικό heavy metal και μάλιστα υψηλών προδιαγραφών! Εύγε!".