Τρίτη, 10 Μαϊος 2011 14:04

ΠΑΜΕ Αρκαδίας: "Κόβουν τις επικουρικές συντάξεις-καταργούν εξ’ ολοκλήρου το εφάπαξ!"

Γράφτηκε από την

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Δόθηκε συνέντευξη τύπου του Υπουργού Υγείας Α.Λοβέρδου όπου ανακοινώθηκε ότι θα καταργήσουν ουσιαστικά και τις ήδη πενιχρές επικουρικές συντάξεις.
Αφού όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις λήστεψαν τα αποθεματικά των επικουρικών μας ταμείων, αφού ειπώθηκαν τα μύρια όσα για τα ελλειμματικά ταμεία που οι ίδιοι δημιούργησαν  ανακοινώθηκε ότι η τρόικα ενέκρινε κυβερνητικό σχέδιο νόμου για τις επικουρικές συντάξεις που θα εισαχθεί για ψήφιση στη βουλή το Σεπτέμβρη και θα ισχύει από 1/1/2012. Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο:

Περικοπές σε όλες τις συντάξεις. Υπάρχει σκέψη για μείωση των ήδη κουτσουρεμένων συντάξεων. Το υπουργείο Εργασίας σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «τα επικουρικά ταμεία θα αντιμετωπίσουν τα ελλείμματά τους» βασιζόμενα σε ίδιες οικονομικές δυνάμεις, δηλαδή χωρίς την επιχορήγηση του κρατικού προϋπολογισμού.
Οι περικοπές θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2012 στα ελλειμματικά Ταμεία, ενώ για τα υπόλοιπα η προσαρμογή θα γίνει σε βάθος χρόνου, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος σε κάθε ταμείο.
Οι αλλαγές θα αφορούν και τα Ταμεία παροχής εφάπαξ βοηθήματος, οι δυνατότητες των οποίων θα απεικονισθούν στις επερχόμενες αναλογιστικές μελέτες.
Καθιερώνεται ενιαίος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων σε όλα τα επικουρικά ταμεία, κατά τη λογική του υπολογισμού των συντάξεων κύριας ασφάλισης, δηλαδή με ποσοστά αναπλήρωσης ανάλογα με τα έτη ασφάλισης. Στο σημείο αυτό εξετάζονται τα συστήματα που ισχύουν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, όπως το μοντέλο της Σουηδίας, Ιταλίας.
Τίθεται ανώτατο όριο παροχών, έτσι ώστε καμία σύνταξη (κύρια+επικουρική) να μην ξεπερνά τον τελευταίο μισθό του συνταξιοδοτούμενου.

Συναδέλφισσα- συνάδελφε, ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;

Άλλαξε τα πράγματα! Ισχυροποίησε το ΠΑΜΕ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 
ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΗ
ΣΤΗ ΠΛ. ΠΕΤΡΙΝΟΥ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ


NEWSLETTER