Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015 18:45

Σύσκεψη αγροτών στο Χανδρινού

Σύσκεψη αγροτών στο Χανδρινού

Σύσκεψη για το νέο μνημόνιο και τα μέτρα εφαρμογής του που αφορούν τη φτωχομεσαία αγροτιά, πραγματοποίησε προχθές στο Χανδρινού, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ). 

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Νίκος Αγγέλου, μέλος της πανελλαδικής γραμματείας της ΠΑΣΥ, όπου, όπως ανακοινώθηκε, «αφού ανέλυσε τις εξελίξεις, τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φορτώνουν στις πλάτες του λαού μας και κάνουν  την επιβίωση των φτωχομεσαίων αγροτών ακόμη δυσκολότερη, απηύθυνε κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες, να υιοθετήσουν το αγωνιστικό πλαίσιο πάλης της ΠΑΣΥ». 

Παρατήρησε ότι «είτε με ευρώ, είτε με δραχμή, μέσα στην ΕΕ και με τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια μιας χούφτας βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλεμπόρων, οι μικρομεσαίοι αγρότες θα συνεχίζουν να εξαθλιώνονται και να ξεκληρίζονται».

Ο κ. Αγγέλου είπε ότι «το χρέος δεν το δημιούργησε ο ελληνικός λαός, αλλά η κρατική ενίσχυση με ζεστό χρήμα των τραπεζιτών των βιομηχάνων, εφοπλιστών, μεγαλεμπόρων. Η μόνη λύση είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους».