Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 18:28

Ψάρεψαν καρχαριοειδές 3,5 μέτρων στην Κυπαρισσία

Ψάρεψαν καρχαριοειδές 3,5 μέτρων στην Κυπαρισσία

Ενα καρχαριοειδές μήκους πάνω από 3,5 μέτρα και βάρους που υπολογίζεται κοντά στα 250 κιλά, ψάρεψε χθες το πρωί ανοιχτά της Κυπαρισσίας, όχι πολύ μακριά από την ακτή, ένα ζευγάρι αλιέων της περιοχής, η Βασιλική και ο Ντίνος Ζαχαρόπουλος.

Συγκεκριμένα, όταν λίγο πριν τις 11 το πρωί πήγαν με το καΐκι τους «Θοδωρής» να σηκώσουν τα δίχτυα που είχαν ρίξει, κατάλαβαν ότι κάτι μεγάλο είχε πιαστεί σε αυτά. Λίγο αργότερα διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για ένα μεγάλο καρχαριοειδές, προκαλώντας τους μεγάλη έκπληξη. Μάλιστα λόγω του μεγέθους και του βάρους του αλλά και της μεγάλης του δύναμης κάλεσαν σε βοήθεια έναν ακόμη συνάδελφό τους με καΐκι και έτσι κατάφεραν μετά από λίγο να το ανεβάσουν στο σκάφος και να βγουν στο λιμάνι της Κυπαρισσίας.

Εκεί τους συναντήσαμε καθώς είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία του γδαρσίματος και του τεμαχισμού του και όπως μας είπαν πρόκειται για έναν εκλεκτό μεζέ ο οποίος θα κατέληγε στα πιάτα γνωστών και φίλων που ήδη είχαν εκφράσει την επιθυμία να το γευτούν.

Μιλώντας μας για την ψαριά αυτή ο Βασίλης Ζαχαρόπουλος σημείωσε πως το ψάρεψαν ανοιχτά της Κυπαρισσίας, περίπου ένα μίλι μακριά από την ακτή. Λίγο πριν τις 11 κι ενώ μάζευαν τα δίχτυα είδαν ένα μεγάλο ψάρι να έχει πιαστεί σε αυτά, το οποίο πάλευε με δύναμη να ξεφύγει. Λόγω του μεγέθους του ήρθε ένα ακόμη καΐκι για να τους βοηθήσει και έτσι το ανέβασαν πάνω στο σκάφος. Μας είπε ότι το μέγεθός του ήταν πάνω από 3,5 μέτρα και το βάρος του όπως το υπολόγισαν περίπου στα 250 κιλά.

Οπως μας τόνισε ο ίδιος αλλά και άλλοι αλιείς που ήταν στο λιμάνι δεν είναι πολύ σπάνιο να πιαστούν τέτοιου μεγέθους ψάρια ανοιχτά του Κυπαρισσιακού που έχει και τόνους και ξιφίες, όμως είναι ιδιαίτερα σπάνιο να πιαστεί τόσο κοντά στην ακτή. Το συγκεκριμένο είδος οι ντόπιοι ψαράδες το αποκαλούν «Δοντά» υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται για κάποιο επικίνδυνο καρχαριοειδές, ενώ όλοι συμφώνησαν πως ο μεζές του είναι ιδιαίτερα εκλεκτός.