Τρίτη, 04 Αυγούστου 2015 15:06

Καλαμάτα: Σούπερ μάρκετ ταλαιπωρεί πολύτεκνη με την κάρτα αλληλεγγύης

Καλαμάτα: Σούπερ μάρκετ ταλαιπωρεί πολύτεκνη με την κάρτα αλληλεγγύης

Δεν πήγαινε το μυαλό της ότι θα πέρναγε τέτοια ταλαιπωρία μια 52χρονη γυναίκα από τη Μεσσήνη, όταν πήγε στο σούπερ μάρκετ για να ψωνίσει με την κάρτα αλληλεγγύης. Στο ταμείο χτύπησαν την κάρτα αλλά της είπαν ότι το ποσό των 78 ευρώ δεν υπάρχει μέσα και δεν μπορεί να πάρει τα ψώνια -αν και όπως φάνηκε μερικές μέρες μετά είχε αφαιρεθεί κανονικά το ποσό από την κάρτα αλληλεγγύης.

Πήγε ξανά στο σούπερ μάρκετ, αναγνώρισαν το λάθος τους, αλλά την παρέπεμψαν στην τράπεζα για να δώσει λύση.

Πιο αναλυτικά, η γυναίκα όπως είπε στην "Ε" ήρθε στην Καλαμάτα και ψώνισε πριν από 10 μέρες από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ τρόφιμα 78 ευρώ. Οταν όμως έδωσε την κάρτα για να πληρώσει, της είπαν στο ταμείο πως το μηχάνημα δεν την δεχόταν. Ετσι, κι αφού δεν είχε μετρητά πάνω της, άφησε τα ψώνια και έφυγε. Την επόμενη πήγε σε άλλο σούπερ μάρκετ, απ' όπου μπόρεσε και πλήρωσε κανονικά με την κάρτα αλληλεγγύης, χωρίς, όπως η ίδια μας είπε, να παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα. Ομως, όταν πήγε στην τράπεζα να κοιτάξει το υπόλοιπο που είχε μέσα η κάρτα της, διαπίστωσε πως είχε αφαιρεθεί και το ποσό των 78 ευρώ -τα χρήματα δηλαδή που ψώνισε στο πρώτο σούπερ μάρκετ, αλλά της είπαν ότι δεν υπήρχαν στην κάρτα και τα άφησε. Μετά απ' αυτό και συγκεκριμένα την Τετάρτη που μας πέρασε, πήγε και πάλι στο σούπερ μάρκετ για να ρωτήσει τι έχει συμβεί. Εκεί, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, βρήκαν ότι είχε γίνει λάθος και της έδωσαν μια βεβαίωση ως απόδειξη ότι τα χρήματα θα επιστραφούν στην κάρτα, αλλά οι μέρες περνούσαν και τίποτα. Ετσι, χθες ξαναπήγε στο σούπερ μάρκετ και ζήτησε να μάθει από τον υπεύθυνο γιατί ακόμα δεν έχουν πιστωθεί τα 78 ευρώ στην κάρτα αλληλεγγύης. Οπως της είπαν, από τη μεριά τους έκαναν αυτό που έπρεπε και από δω και πέρα έχει να κάνει με την τράπεζα. 

Τι άλλο να κάνει η γυναίκα, ξεκίνησε να πάει στην τράπεζα, όπου, σύμφωνα με την ίδια, δεν αντιμετώπισε και την καλύτερη συμπεριφορά και όπως είπε αισθάνθηκε σαν ζητιάνα. Εκεί της ζήτησαν μια σειρά από χαρτιά που πάνω στη θολούρα και την αγανάκτησή της, δεν θυμόταν ούτε η ίδια να μας τα πει. Της υπέδειξαν επίσης να "τρέξει" τις απαιτούμενες διαδικασίες σε άλλο τραπεζικό υποκατάστημα στη Μεσσήνη κι όχι σε αυτό της Καλαμάτας όπου πήγε χθες. Στην "Ε" τηλεφώνησε όπως εξήγησε για να διαμαρτυρηθεί για όλη αυτή την ταλαιπωρία. Η ίδια είναι μητέρα 6 παιδιών που τρέχει να φροντίσει για όλους και το μόνο που διεκδικεί είναι την επιστροφή των χρημάτων στην κάρτα ή έστω να μπορέσει να ψωνίσει αυτό το ποσό. Είναι χρήματα που δικαιούται σύμφωνα με το νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.