Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2015 18:34

Πρόβλημα παχυσαρκίας στους κατοίκους της Μάνης σύμφωνα με διεθνή έρευνα

Πρόβλημα παχυσαρκίας στους κατοίκους της Μάνης έδειξε διεθνής έρευνα για τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της περιοχής, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάζονται στην Αρεόπολη, στην πλατεία Αθανάτων, αύριο Παρασκευή 7 Αυγούστου και ώρα 7 το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μεταξύ άλλων ευρημάτων της η εν λόγω έρευνα που έγινε στην περιοχή της Ανατολικής Μάνης ανέδειξε ότι αν και το προσδόκιμο επιβίωσης των Μανιατών φθάνει τα 80,7 χρόνια, το 75% από αυτούς έχουν κεντρικού τύπου παχυσαρκία -η οποία ενοχοποιείται ακόμα περισσότερο για τις καρδιαγγειακές παθήσεις-, ενώ το 56% των Μανιατών επιμένουν στην παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή.

Η παρουσίαση, με θέμα «Διατροφή και Υγεία: Τα Μυστικά της Μανιάτικης Δίαιτας», διοργανώνεται από το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Ανατολικής Μάνης «Ημέρες Πολιτισμού 2015».

Η έρευνα MEDIS (Mediterranean Islands Study) είναι μια πολυεθνική επιδημιολογική μελέτη που σχεδιάστηκε από ερευνητές του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου για να αποτιμήσει βιολογικά, κλινικά, συμπεριφοριστικά και διατροφικά χαρακτηριστικά, καθώς και στοιχεία του τρόπου ζωής ηλικιωμένων ατόμων που ζουν σε νησιά της Μεσογείου.